Πεδίο μάχης έξω από το υπουργείο Αγροτικής ΑνάπτυξηςΗ ένταση από την ανάμεσα στους αγρότες και τα ΜΑΤ μεταφέρθηκε από την πλατεία Καραϊσκάκη έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Οι αγρότες πέταξαν ντομάτες και καπνογόνα προς την πλευρά των αστυνομικών και εκείνοι απάντησαν με χρήση χημικών. Στη συνέχεια οι αγρότες απάντησαν με πέτρες σπάζοντας τα τζάμια του υπουργείου.
Οι αγρότες από την Κρήτη που έφτασαν σήμερα τα ξημερώματα από το νησί στην Αθήνα έχουν εξαγριωθεί με τη συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων. Η απαγόρευση να πάει έξω από το υπουργείο ένα αγροτικό όχημα φορτωμένο με ντομάτες ήταν η σπίθα. Πρώτα οι αγρότες έτρεψαν σε φυγή τα ΜΑΤ, με τους άνδρες τους να τρέχουν έντρομοι να γλιτώσουν.
Στη συνέχεια τα ΜΑΤ είχαν σχηματίσει ένα τοίχος στην είσοδο του υπουργείο μην επιτρέποντας σε κανένα να πλησιάσει.

Το χρονικό των επεισοδίων
Οι αγρότες είχαν ζητήσει από το πρωί να τους επιτραπεί να φθάνουν μέχρι τα σκαλοπάτια της εισόδου στο υπουργείο, όπου θα έμεναν για 2 ώρες και στη συνέχεια θα αποχωρούσαν. Ωστόσο ο επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ στο σημείο δεν το επέτρεψε. Στη συνέχεια ακολούθησε το περιστατικό στην πλατεία Καραϊσκάκη και μετά οι αγρότες πέταξαν ντομάτες εναντίον των ΜΑΤ. Τότε οι αστυνομικοί ανακοίνωσαν στους αγρότες πως επειδή εκτόξευσαν ντομάτες εναντίον τους δεν θα τους επιτρέψουν να πλησιάσουν άλλο προς το υπουργείο.
Με την ατμόσφαιρα να μυρίζει μπαρούτι δεν άργησαν να ξεσπάσουν τα επεισόδια με τους αγρότες να πετούν καπνογόνα και ντομάτες στα ΜΑΤ και πέτρες στις τζάμια των παραθύρων του υπουργείου και την ΕΛ.ΑΣ να απαντάει με χημικά.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.