Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν την εμφάνισή τους τα ξημερώματα στην πύλη του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου, γεγονός που κινητοποίησε τους πολίτες.


Νέα ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στα Διαβατά, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται για τη δημιουργία hotspot για τη φιλοξενία προσφύγων στον πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου». Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του δημάρχου Δέλτα Ευθύμιου Φωτόπουλου προς τους συγκεντρωμένους για το θέμα του hotspot, ορισμένοι εξ αυτών επιχείρησαν να επιτεθούν στον δήμαρχο, ο οποίος απομακρύνθηκε από το σημείο.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί του Σαββάτου στα Διαβατά Θεσσαλονίκης εμφανίστηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποτρέψουν τις διαμαρτυρίες των κατοίκων που αντιδρούν στη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου. 

Οι κάτοικοι από το πρωί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, που έχουν ξεκινήσει από μέρες, με συγκεντρώσεις έξω από το στρατόπεδο και με πορείες για να αναδείξουν το αίτημά τους.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν την εμφάνισή τους τα ξημερώματα στην πύλη του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, γεγονός που οδήγησε σε άμεση κινητοποίηση τη δημοτική Αρχή και τους κατοίκους της περιοχής που αντιδρούν στη μετατροπή του χώρου σε κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων.

Ο δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος, μιλώντας το πρωί στο «Πρακτορείο fm» υποστήριξε πως οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για εμπαιγμό.

«Θεωρούμε εμπαιγμό αυτό που έκανε η κυβέρνηση. Μία εβδομάδα συζητάμε για εναλλακτικές προτάσεις όσον αφορά τα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων και αντί του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου, όλοι οι δήμαρχοι προτείναμε άλλους έξι χώρους στη Θεσσαλονίκη. Την
απόφαση επικύρωσαν όλοι οι δήμαρχοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ο γγ Μεταναστευτικής Πολιτικής δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τις προτάσεις μας στην κυβέρνηση» είπε ο κ.Φωτόπουλος.

«Αντ' αυτού απάντησαν με ΜΑΤ. Φαίνεται πως κορόιδευαν την τοπική κοινωνία και τους δημάρχους. Εμείς δεν θα αφήσουμε τις αποφάσεις όλων των δημάρχων να πάνε στράφι. Η λύση του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου είναι ακατάλληλη», πρόσθεσε ο δήμαρχος Δέλτα.

Η πρόσβαση στο στρατόπεδο έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής που συγκεντρώθηκαν πλησίον του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου, αποφάσισαν να απομακρυνθούν με σκοπό να αποκλείσουν παρακείμενο στο στρατόπεδο δρόμο.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.