Για τη «μάχη της Αθήνας» ετοιμάζονται κυβέρνηση & αγρότες.Κανένα τρακτέρ δεν θα μπει στην Αθήνα, λέει η πρώτη.Θα κατασκηνώσουμε στο Σύνταγμα, απαντούν οι αγρότες


Θέσεις μάχης ενόψει του μεγάλου αγροτικού συλλαλητηρίου της ερχόμενης Παρασκευής παίρνουν κυβέρνηση και αγρότες.

Η κυβέρνηση -που περιμένει τουλάχιστον 20.000 αγρότες στο κέντρο της πρωτεύουσας- διαμηνύει πως κανένα τρακτέρ δεν θα μπει στην πόλη, αποκαλύπτοντας έτσι και το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει εκπονηθεί από το αρμόδιο υπουργείο και την ΕΛ.ΑΣ..

Οι αγρότες από την πλευρά τους απαντούν πως κλιμακώνουν τον αγώνα τους με την κάθοδο την Παρασκευή στην Αθήνα, λέγοντας πως ο πρωθυπουργός δεν ανταποκρίθηκε σε κανένα από τα αιτήματά τους.

Κυβέρνηση: Κανένα τρακτέρ στην Αθήνα

«Κανένα τρακτέρ δεν θα μπει την Παρασκευή στην Αθήνα», διαβεβαίωνε κυβερνητική πηγή μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, δείχνοντας έτσι πως έχει εκπονηθεί επιχειρησιακός σχεδιασμός από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία, για να μπλοκάρει την κάθοδο των τρακτέρ στο μεγάλο συλλαλητήριο της 12ης Φεβρουαρίου.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως βρίσκεται στο τραπέζι η πρόταση για διάλογο, αλλά όχι από μηδενική βάση, κάτι που ήδη έχουν απορρίψει οι εκπρόσωποι των 68 μπλόκων της Νίκαιας.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για το «μπλόκο» στους αγρότες

«Κανένα τρακτέρ στην Αθήνα». Πάνω σε αυτή την φράση έχει στηθεί ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της αστυνομίας για την πιθανότητα μετακίνησης αγροτικών μηχανημάτων προς την πρωτεύουσα την ερχόμενη Παρασκευή.  Οκτώ αστυνομικά μπλόκα, σε τρεις ζώνες, θα εμποδίσουν την οποιαδήποτε προσπάθεια διέλευσης.Αστυνομικές κλούβες και δυνάμεις των ΜΑΤ θα στηθούν στα διόδια Αφιδνών, Ελευσίνας, στο Παλατάκι Χαϊδαρίου, στον Άλιμο, στον Σταυρό Αγ. Παρασκευής, στον κόμβο Κατεχάκη, στο λιμάνι του Πειραιά με τελευταίο ανάχωμα στις στήλες Ολυμπίου Διός, αρχές Λ. Συγγρού.

 Για την αντιμετώπιση του συλλαλητηρίου των αγροτών θα διατεθεί το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων της Αττικής. Τα λεωφορεία και ημιφορτηγά με τα οποία θα έρθουν στην πρωτεύουσα οι αγρότες θα σταθμεύονται στη Λ. Αθηνών και σε χώρο του ταεκβοντο στο Φάληρο. Την Παρασκευή θα αυξηθούν τα αστυνομικά μέτρα και στα μπλόκα των αγροτών στην περιφέρεια, για την αποτροπή μετακίνησής τους σε επαρχιακές πόλεις.

Η απάντηση των αγροτών: Την Παρασκευή κατασκηνώνουμε στο Σύνταγμα

Την Παρασκευή θα κατασκηνώσουμε στην Αθήνα διαμηνύουν οι αγρότες καταγγέλλοντας σχέδιο της κυβέρνησης για συκοφάντηση και παρεμπόδιση του αγώνα τους.

 Σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή των 68 Μπλόκων που συνεδρίασαν στη Νίκαια, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Κάποιος, μάλιστα, από τους δικούς της παρομοίασε τα τρακτέρ μας με τα χουντικά τανκς! Παράλληλα, μας απειλεί ότι θα μας αντιμετωπίσει με τις δυνάμεις καταστολής και δεν πρόκειται να επιτρέψει τρακτέρ να μπουν στην Αθήνα». Εφαρμόζουν την τακτική του "διαίρει και βασίλευε", εξωθώντας στον "κοινωνικό αυτοματισμό". Πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε. Με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται ν' αποχωρήσουμε. Ας το καταλάβει η κυβέρνηση και όλοι όσοι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, την σιγοντάρουν».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.