Χιλιάδες αγρότες στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, μπροστά από τη Βουλή. Μπήκαν συμβολικά και 20 τρακτέρ. Επεισόδια το πρωί κατά την άφιξη των αγροτών.


Με δυναμικό αλλά ειρηνικό τρόπο, παρά τα μεγάλης έκτασης επεισόδια που προηγήθηκαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο Δαφνί και στο Κορωπί, χιλιάδες αγρότες πλημμύρισαν το βράδυ της Παρασκευής στο Σύνταγμα σε ένα τεράστιο συλλαλητήριο, ενώ ξεχωριστό χρώμα έδωσε η άφιξη 20 περίπου τρακτέρ από το μπλοκ της Νίκαιας. 
Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πάνω από 15 χιλιάδες αγρότες, οι οποίοι ανανέωσαν το ραντεβού για το Σάββατο. Αλλωστε πολλοί «στρατοπεδεύουν» στην πλατεία Συντάγματος σε σκηνές και σχεδιάζουν να μείνουν για τουλάχιστον 48 ώρες. Μάλιστα, έφτιαξαν και φασολάδα για να φάνε, ενώ μοίρασαν το φαγητό που ετοίμασαν και σε όσους Αθηναίους έσπευσαν στο Σύνταγμα για να τους συμπαρασταθούν.
Όπως είπε το μέλος της Συντονιστικής, Ρίζος Μαρούδας «με άδεια χέρια δεν γυρίζουμε πίσω», προσθέτοντας ότι προϋπόθεση για να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό

Τη στιγμή που τα 20 τρακτέρ έμπαιναν συμβολικά στην πλατεία Συντάγματος, οι συγκεντρωμένοι άναψαν κλαδιά ελιάς μία μεγάλη εστία φωτιάς μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη 

Τα επεισόδια

Ντόμινο επεισοδίων σε όλη την Αττική από την κάθοδο των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας. Μετά τα πρωϊνά, μεγάλης έντασης επεισόδια έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τους αγρότες της Κρήτης, συμπλοκές αγροτών-ΜΑΤ σημειώθηκαν στο Δαφνί αλλά και στο Κορωπί.
Στο Χαϊδάρι, οι  αγρότες έσπασαν με καδρόνια και πέτρες ένα περιπολικό. Η αστυνομία δεν τους επέτρεψε, τελικά, να περάσουν με τρακτέρ και αγροτικά και έτσι έρχονται στο κέντρο της Αθήνας με ΙΧ και πούλμαν. Προηγήθηκε πετροπόλεμος και χρήση χημικών.
Επεισόδια σημειώθηκαν και στο Κορωπί. Περίπου 10 τρακτέρ έσπασαν μια μπάρα από τα διόδια της Αττικής Οδού και μπήκαν ανάποδα στον αυτοκινητόδρομο για να φτάσουν στο μπλόκο στο Κορωπί. 

Γυαλιά καρφιά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες Κρητικοί αγρότες.   Οι σκηνές που εκτυλίχτηκαν ήταν πρωτοφανείς με τους Κρητικούς να παίρνουν στο κυνήγι ΜΑΤ και περιπολικά
Ο Βαγγέλης Αποστόλου ζήτησε από τους αγρότες να απομονώσουν και να καταδικάσουν τις «ακραίες», όπως είπε, συμπεριφορές.

Μαξίμου: Ακροδεξιά στοιχεία ανάμεσα στους αγρότες

Είναι ξεκάθαρο ότι ακροδεξιά στοιχεία έχουν παρεισφρήσει στον αγώνα των αγροτών και επιδίδονται σε ακραίες πράξεις βίας.
Αυτό αναφέρουν κύκλοι προσκείμενοι στον πρωθυπουργό με αφορμή τις συγκρούσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και στοΧαϊδάρι ή το Κορωπί.
Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι «η εξέλιξη αυτή δεν τιμά το αγροτικό κίνημα που οφείλει να περιφρουρήσει τους αγώνες του από τέτοιες ακραίες ενέργειες».
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός θα αναλάβει νέα πρωτοβουλία διαλόγου μέχρι και αύριο προκειμένου να καταγράψει την πρόθεση της κυβέρνησης να συζητήσει με τους αγρότες για το θέμα του ασφαλιστικού.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ.Τόσκας είχε επίσης κάνει αναφορά σε ακροδεξιά στοιχεία που πρωτοστατούν στα επεισόδια στο Χαϊδάρι.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.