Μια σύγχυση υπάρχει σήμερα για το αν τελικά η Άνγκελα Μέρκελ και ο Μπαράκ Ομπάμα συζήτησαν στην χθεσινή τους συνάντηση στο Ανόβερο για την Ελλάδα και το προσφυγικό. 


Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου UPI, ο πλανητάρχης έθεσε στην Γερμανίδα καγκελάριο το θέμα της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε ότι «προσβλέπει στην αξιολόγηση της Μέρκελ για το πώς η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα συνεργαστούν με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, ώστε να βρουν έναν τρόπο για να επιστρέψει η Ελλάδα στη βιώσιμη ανάπτυξη εντός της ευρωζώνης, όπου η ανάπτυξη είναι ζωτικής σημασίας τόσο για τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και την παγκόσμια οικονομία».

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, ο ανταποκριτής από τις ΗΠΑ Μιχάλης Ιγνατίου αναφέρει ότι κάτι τέτοιο δεν υπήρχε στην απομαγνητοφώνηση του Λευκού Οίκου. 

Ο Αμερικανός ηγέτης τόνισε ότι «στη διμερή συνάντηση μας συζητήσαμε τη σημασία της ενίσχυσης της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, η οποία είναι κρίσιμη για την παγκόσμια οικονομία, συμπεριλαμβανομένης και της οικονομίας των ΗΠΑ». 

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η ισχυρή ανάπτυξη στην Ευρώπη είναι ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένης της συστοιχίας των πιεστικών προκλήσεων – είτε της ασφάλειας, της άμυνας, της μετανάστευσης, είτε της προσφυγικής κρίσης.

Σήμερα Μέρκελ και Ομπάμα θα ξανασυναντηθούν στην γερμανική πόλη στο πλαίσιο της πενταμερής με Ολάντ, Κάμερον και Ρέντσι, συζήτηση στην οποία υπάρχει περίπτωση να γίνει αναφορά στην Ελλάδα. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.