Μην χρησιμοποιούμε τους πρόσφυγες για να κάνουμε αντίσταση στην ΕΕ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI 
 «Δεν μπορούμε σ’ αυτή τη φάση να χρησιμοποιούμε τους πρόσφυγες για να κάνουμε αντίσταση στην Ευρώπη» διεμήνυσε η αναπληρώτρια υπ. Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.
Μιλώντας στον Βήμα fm είπε ακόμη ότι «αυτού του είδους το κίνημα, σε αυτή τη φάση, δεν είναι το ενδεδειγμένο» αναφερόμενη στην δράση των «αλληλέγγυων» στον Πειραιά.
Οπως εξήγησε, «είναι υπερβολικά ταλαιπωρημένοι οι άνθρωποι για να μπορούν να σηκώσουν και κάτι τέτοιο, τη στιγμή που βλέπουμε την πολιτική της Ευρώπης». Πρόσθεσε δε ότι «καταλαβαίνω τους ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν, που θέλουν να υποχρεώσουν την Ευρώπη να ανοίξει τα σύνορα όπως πρέπει να το κάνει, δηλαδή χώρες όπως η Αυστρία ή η Ουγγαρία που έχουν κλειστά τα σύνορά τους είναι απολύτως απαράδεκτες, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται οι πρόσφυγες».
Ναι στη βάση του 10 για ΑΕΙ-ΤΕΙ
Τάχθηκε εξάλλου για μια ακόμη φορά υπέρ της βάσης του 10 για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. «Θα ήθελα να μπει η βάση του 10. Δεν έχω ακούσει να συζητείται, αλλά η προσωπική μου άποψη είναι ότι, ναι, θα έπρεπε να μπει η βάση του 10 για τις εξετάσεις. Καλό είναι οι μαθητές που έρχονται στο Πανεπιστήμιο να έχουν τουλάχιστον κάποιες βάσεις, και για τα ΤΕΙ» δήλωσε. Υπενθύμισε μάλιστα ότι δεν είχε αντιδράσει όταν είχε φέρει το θέμα η Μαριέττα Γιαννάκου, εν αντιθέσει με τον επίσημο ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς και τα οικονομικά μέτρα επανέλαβε ότι «δεν πρόκειται να θιγούν χαμηλές ή μεσαίες συντάξεις, τουλάχιστον μέχρι 1.500 ευρώ» και πως «τα επιπρόσθετα μέτρα, είτε προέρχονται από το ΔΝΤ είτε από οποιονδήποτε άλλο, η κυβέρνηση δεν τα συζητάει».


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.