Τρομοκρατική επίθεση έγινε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη, περίπου στις 21:50 ώρα Ελλάδας. Η τουρκική κυβέρνηση ανέφερε πως υπάρχουν τουλάχιστον 36 νεκροί και 147 τραυματίες εκ των οποίων οι 6 σοβαρά.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, νεκροί είναι οι δύο δράστες από τους έξι - σύμφωνα με τις αναφορές - συνολικά δράστες. Τα τουρκικά ΜΜΕ μιλούν για βομβιστές αυτοκτονίας που εντοπίστηκαν από τις τουρκικές αρχές. Οι υπόλοιποι τέσσερις καμικάζι φέρεται να πρόλαβαν και διέφυγαν.
Ακόμη υπάρχουν συγκεχυμένες πληροφορίες τόσο σχετικά με τις συνθήκες τις επίθεσης όσο και με τον αριθμό των εκρήξεων. Αρχικά οι αναφορές έκαναν λόγο για δύο εκρήξεις, λίγο αργότερα ωστόσο, ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν, έκανε λόγο για τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας:
Μία στις αφίξεις, μία στις αναχωρήσεις των διεθνών πτήσεων και μία στο πάρκινγκ του αεροδρομίου.
Σημειωτέον ότι το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης είναι το τρίτο σε πολυσύχναστο της Ευρώπης και θεωρείται υψηλής ασφάλειας προορισμός.
Σύμφωνα με την Telegraph και το RT το ISIL (Islamic State of Iraq and the Levant, μια άλλη επωνυμία για το ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για το πολύνεκρο χτύπημα. Επισήμως πάντως καμία οργάνωση μέχρι τώρα δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση ανάληψης ευθύνης για το μακελειό.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.