Λυκόβρυση Πεύκη 2020

Στις  7 Ιουνίου ημέρα Τρίτη το απόγευμα η Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοτικής κίνησης ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020 συναντήθηκε με την Τοπική Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ  Λυκόβρυσης Πεύκης στα γραφεία τους σε μια επίσκεψη γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων γύρω από τα τοπικά προβλήματα του Δήμου μας.
     Παρόντες από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι Νίκος Τερζόπουλος, Τσίκας Χρήστος και η κα Γιούλα Κυλάφη και από πλευράς της ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ 2020 οι Τάκης Ιωάννου, Βακαλόπουλος Γιάννης, ο Νίκος Μούνδριζας και η Νικολαίδου Μαρήλια μέλη της Συντονιστικής και Εκτελεστικής Επιτροπής της κίνησης.
      Αρχικά ο κος Ιωάννου έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή της παρουσίας της κίνησης μας στα δημοτικά δρώμενα από τον Ιούνιο του 2014 μέχρι σήμερα, τονίζοντας ιδιαίτερα πως η κίνηση δεν έχει καμμία κομματική εξάρτηση και κηδεμονία, αλλά είναι μια ομάδα ενεργών πολιτών που δημιουργήθηκε αμέσως μετά τις τελευταίες Δημοτικές εκλογές του 2014 με γνώμονα το κοινό συμφέρον της Πόλης μας.
      Στη συνέχεια  ο κος Τερζόπουλος τόνισε ιδιαίτερα πως η συνεργασία όλων των συμπολιτών μας στη πράξη είναι μέσα στο DNA  του κόμματος και βασική του επιδίωξη και στόχος. Επεσήμανε πως όλα τα δημοτικά δρώμενα και όχι μόνο, είναι στη βάση τους πολιτικά και σαν τέτοια πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε. Άλλωστε, όπως ανέφερε αυτή είναι και μια από τις βασικές θέσεις του κόμματος. Στο σημείο αυτό  επεσήμανε πως σύντομα η οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει πρωτοβουλίες  για  ένα νέο ξεκίνημα με επιδίωξη νέων συνεργασιών σε επίπεδο Δήμου σε βάθος τριετίας, ώστε όλοι μαζί να επεξεργαστούμε προγράμματα τα οποία θα συντελέσουν σε ωφέλιμες διεργασίες για το καλό του Δήμου μας και όλων των συμπολιτών μας
     Στο σημείο αυτό το λόγο έλαβε ο κος Τσίκος ο οποίος επεσήμανε πως τα προβλήματα του Δήμου μας δεν έχουν χρώμα, ούτε κομματικούς διαχωρισμούς. Απαιτούν λύσεις και μάλιστα γρήγορες και αποτελεσματικές. Εδώ ακριβώς συμφωνήσαμε όλοι υποστηρίζοντας πως η μέγιστη δυνατή συναίνεση είναι το επιδιωκόμενο για όλα τα προβλήματα που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία.
      Στη συνέχεια ο κος Βακαλόπουλος έθιξε το θέμα της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου για το οποίο όλοι οι συνομιλητές συμφώνησαν πως είναι άκρως προβληματική. Ο κος Τσίκας υποστήριξε πως πάντα έτσι ήταν και ότι έχει ωριμάσει ο χρόνος να αλλάξει ο κανονισμός της λειτουργίας του χωρίς φυσικά να θίγονται κανόνες της Καλλικρατικής νομοθεσίας. Όλοι συμφωνήσαμε πως το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως λειτουργεί δεν σέβεται τον πολίτη και αποφασίζει αρκετές φορές με μικροπαραταξιακές  σκοπιμότητες  και παραγοντισμούς οι οποίοι  δεν προάγουν τη λειτουργία του.
      Κοινή διαπίστωση όλων μας ήταν πως δεν λειτουργούν σωστά και αποδοτικά οι φορείς και οι θεσμοί του Δήμου, έχοντας η ίδια η Δημοτική αρχή απαξιώσει τη λειτουργία τους όπως για παράδειγμα η Επιτροπή Διαβούλευσης.
    Η κα Κυλάφη επεσήμανε πως τα δύο Νομικά Πρόσωπα του Δήμου  το ΠΕΑΠ και το ΚΟΙΠΑΠ λειτουργούν χωρίς κανονισμούς λειτουργίας και γι αυτό πρότεινε την από κοινού προσπάθεια για τη βελτίωση της λειτουργίας τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και των Νομικών του Προσώπων με τελικό σκοπό  την ποιοτική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους. Συμφωνήσαμε τελικά σε μια νέα από κοινού μας συνάντηση να διατυπώσουμε κοινές θέσεις για την αποτελεσματικότερη λειτουργία όλων των φορέων και θεσμών του Δήμου μας.
      Η συζήτηση ήταν πολύ εποικοδομητική και φιλική και όλοι μας υποσχεθήκαμε πως μετά το καλοκαίρι θα επαναληφθεί για να ανταλλάξουμε απόψεις και θέσεις εφ όλης της ύλης.
      Ευχηθήκαμε σε όλους καλό καλοκαίρι και αποχωρήσαμε από μία πολύ ειλικρινή και καρποφόρα συνάντηση.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.