Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η δράση της Νέας Δημοκρατίας «Κανένας στο περιθώριο», που έχει ως στόχο την ανάδειξη του έργου των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης, την ανάπτυξη συνεργασίας και την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Στο πλαίσιο του σχεδίου που έχει συγκροτηθεί και αναπτύσσεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα, οργανωμένες επισκέψεις κλιμακίων του Κόμματος σε οργανώσεις και δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που υποστηρίζονται από μη κρατικούς φορείς, όπως η Εκκλησία, φιλανθρωπικά σωματεία, Μ.Κ.Ο. κ.α., σε όλους τους Νομούς της Επικράτειας. Τα κλιμάκια συγκροτούνται από βουλευτές, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, Γραμματείς και στελέχη του Κόμματος.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, της πρώτης που λαμβάνει χώρα η δράση «Κανένας στο περιθώριο», στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θα έχουν επισκεφθεί περισσότερες από 100 δομές.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης, συνοδεύομενος από τους Γραμματείς Κοινωνικών Δικτύων κ. Γ. Σταμάτη, Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος κυρία  Ζ. Ράπτη, Γυναικείων Θεμάτων κυρία Μ. Συρεγγέλα και μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, επισκέφθηκε χθες 30 Ιουνίου, το Κέντρο Εκπαιδεύσεως & Αποκαταστάσεως Τυφλών στην Καλλιθέα και, στη συνέχεια, το Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Η Αγκαλιά». Αμέσως μετά, δήλωσε:

«Η κοινωνική ευαισθησία και η έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη είναι βασικά χαρακτηριστικά της ιδεολογίας της Νέας Δημοκρατίας.

Εγκαινιάσαμε πρόσφατα τη δράση της Νέας Δημοκρατίας “Κανένας στο περιθώριο”, που αναπτύσσεται υπό την αιγίδα του Προέδρου κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Αποτελεί ένα μεγάλο εγχείρημα δεδομένου ότι οι μη κρατικές – εθελοντικές δομές κοινωνικής αλληλεγγύης ανέρχονται πανελλαδικά περίπου στις 2.500 και σκοπεύουμε να τις επισκεφθούμε όλες».

Για τις επόμενες ημέρες προγραμματίζονται επισκέψεις στο Ορφανοτροφείο «ΣΩΤΗΡ» στο Αργοστόλι, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο στη Λέσβο, στο Σύλλογο Πολυτέκνων Χίου, στο «Άσυλο Ανιάτων» στα Ιωάννινα, στο Σύλλογο Παιδιών «Κιβωτός του Κόσμου» στη Χίο, στη Θεραπευτική Κοινότητα «Ιθάκη» στη Θεσσαλονίκη, στην  Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων «Άρσις» στη Θεσσαλονίκη, στο Ίδρυμα «Αγ. Παντελεήμων» στη Θεσσαλονίκη κ.α.

 

 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.