«Η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα βλάπτει σοβαρά
την Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα»

Κεφαλογιάννη - Ασημακοπούλου, Κυβέρνησης,kefalogianni - asimakopoulou, kyvernisis Η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και η Υπεύθυνη του τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κυρία Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, με αφορμή τα πρόσφατα στοιχεία του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, που είδαν το φως της δημοσιότητας, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Σύμφωνα με στοιχεία του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2016 έβαλαν λουκέτο στην Αττική 15.409 επιχειρήσεις, ενώ μειωμένος κατά 3.000 ήταν και ο αριθμός των νέων επιχειρήσεων που ιδρύθηκαν κατά το ίδιο διάστημα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Ίδια εικόνα και στη Θεσσαλονίκη όπου σύμφωνα με στοιχεία του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης 459 βιοτεχνίες έκλεισαν, ενώ μόλις 188 άνοιξαν. Μαζί με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όμως χάνονται και χιλιάδες θέσεις εργασίας, αφαιρώντας παράλληλα πολλά εκατομμύρια από το ΑΕΠ της χώρας.

Το λάθος μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα μπλοκάρει διαρκώς την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Οι πρόσθετοι άμεσοι φόροι, απότοκοι της αριστερής ιδεοληπτικής αντίληψης της Κυβέρνησης και η εμμονή στη διατήρηση των κρατικών δαπανών στα υφιστάμενα επίπεδά τους λειτουργούν σε βάρος των πολιτών, της πραγματικής οικονομίας και της  ανάπτυξης.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρειάζονται σταθερή φορολογία, μειωμένες εργοδοτικές εισφορές, πρόσβαση σε ρευστότητα, άρση των κεφαλαιακών ελέγχων και γρήγορη αδειοδότηση.

Δεν χρειάζονται σε καμία περίπτωση το μείγμα ιδεοληψίας και ανικανότητας, που χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα».

 
 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.