Φωτογραφία: Eurokinissi

Μια ιδέα που είχε τεθεί επί τάπητος τη δεκαετία του 1990, έφερε χθες (30/6) στο προσκήνιο η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκαντ, η οποία χαρακτήρισε σπουδαία ιδέα τη μόνιμη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.
Η άποψη αυτή ακούστηκε στο «Φεστιβάλ ιδεών» που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στο Κολοράντο, με τη συμμετοχή σημαντικών ηγετών και προσωπικοτήτων από ολόκληρο τον κόσμο.
Στη διάρκεια της παρουσίας της κ. Λαγκάρντ, τέθηκε από την Αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου Άσπεν το εξής ερώτημα: «Η ελληνική οικονομία είναι κατεστραμμένη. Το χρέος είναι τεράστιο πρόβλημα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια τεράστια καταστροφή για το Ρίο. Ο τρόπος με τον οποίο η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή λαμβάνει τις αποφάσεις είναι πράγματι περίπλοκος. Μπορούσαμε να εγκαταστήσουμε μόνιμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο σπίτι τους, στην Αθήνα, ενδυναμώνοντας την οικονομία της και τον τουρισμό, και προσφέροντας μια τοποθεσία περιβαλλοντικά ασφαλή».
Η κ. Λαγκάρντ ευχαρίστησε για την τοποθέτηση αυτή και συνέχισε λέγοντας: «Νομίζω είναι μια σπουδαία ιδέα για άμεση χρήση. Ξέρετε, στο βαθμό που πρόκειται να δημιουργήσει ζήτηση, η οποία είναι αυτό που απολύτως χρειάζεται αυτή η οικονομία, θα ήταν πολύ σπουδαίο. Το πώς θα συνδυαστεί η μία (μόνιμη) έδρα με την πολυμερή και πολυεθνική ελκυστικότητα που έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, είναι κάτι που πρέπει να μελετηθεί».
Η κ. Λαγκάρντ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα έπρεπε να υπάρξει ένα καλό διοικητικό όργανο που θα αναλάμβανε την εποπτεία για να διασφαλιστεί ότι υπάρχει διαφάνεια και λογοδοσία. «Ότι δεν θα υπάρχουν δυσάρεστες καταστάσεις όπως συνέβη και στο παρελθόν σε κάποιες καταστάσεις. Νομίζω είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα», κατέληξε

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.