Εμφάνιση DSC_3858.jpg
Η ΟΝΝΕΔ πραγματοποίησε χθες εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 2 ετών από την άνοδο του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία, με τίτλο: «2 χρόνια ψέματα». Παράλληλα, έτρεξε η καμπάνια «13 γεγονότα που γονάτισαν την Ελλάδα» http://onned.gr/2xroniapsemata/ 
 Εμφάνιση DSC_3824.jpg
Την εκδήλωση συντόνισε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ενώ μίλησαν οι: Αριστείδης Χατζής, αναπληρωτής Καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών, ο Γιώργος Καραχάλιος, δικηγόρος καθώς και ο Νίκος Τακάς, επιχειρηματίας. Χαιρέτησε την εκδήλωση ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος, αναφέροντας μεταξύ άλλων:
«Ο κύριος Τσίπρας συγκρούεται καθημερινά με την πραγματικότητα, αλλά οφείλουμε να σταματήσουμε να παίρνουμε στα σοβαρά τον ίδιο και την παρέα του. Γιατί αποτελούν ήδη παρελθόν από την πολιτική ζωή του τόπου. Από την Ελλάδα που ονειρευόμαστε και σχεδιάζουμε»

Ο κος Χατζής πρότεινε την αξιολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις φιλελεύθερες αρχές: ελευθερία, δικαιώματα, κράτος δικαίου. Επικαλούμενος την τελευταία δημοσκόπηση της ProRata, επισήμανε ότι ο ελληνικός λαός, σε ένα ποσοστό 70% είναι ανοιχτός στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις. Αυτός που είναι ανίκανος να τις κάνει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, ο καθηγητής του ΜΙΘΕ, αναφέρθηκε στην καταστροφική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ στους θεσμούς. Με το δημοψήφισμα, την προσπάθεια χειραγώγησης του Τύπου, αλλά και όλες εκείνες τις πολιτικές που ακολούθησε. Έκλεισε την εισήγησή του τονίζοντας ότι εάν υπάρχει κάτι που προσέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ όντας στην εξουσία, είναι η απομυθοποίηση των ιδεών της «αριστεράς» που απέτυχαν στην πράξη τους.
 Εμφάνιση DSC_3817.jpg
Ο κος Καραχάλιος μίλησε για τα προβλήματα που βίωσε ως επαγγελματίας δικηγόρος. Κάνοντας μια αναδρομή σημείων της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας περισσότερο έμφαση στα ζητήματα της δικαιοσύνης, τόνισε τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν τα δυο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, καταστροφικά για την οικονομία, τους θεσμούς και τη δημοκρατία.

Τέλος, ο κος Τακάς, μιλώντας ως επιχειρηματίας, μίλησε για τα λουκέτα στην αγορά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις. Αναφερόμενος στα εμπόδια που θέτει το υπέρογκο κράτος στην επιχειρηματικότητα, υποστήριξε ότι θα πρέπει να μικρύνει επιτέλους ο δημόσιος τομέας.

Κλείνοντας, τη συζήτηση ο κος Μπογδάνος, αναφερόμενος στα φοιτητικά του χρόνια ανάφερε:
«Η επιλογή της ταυτότητας μιας πολιτικής νεολαίας, μπορεί να είναι μια αξιότιμη πράξη»

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.