Στην αμερικανική εταιρεία Hines το Athens Ledra  με τίμημα 33,050 εκατ. ευρώ

Γόνιμος ο πέμπτος πλειστηριασμός για το ξενοδοχείο - Οι συγκεντρωμένοι ενάντια στους πλειστηριασμούς είχαν επιτρέψει να γίνει η διαδικασία

Mε τίμημα 33,050 εκατ. ευρώ περνά τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, στην αμερικανική Hines το Athens Ledra, σηματοδοτώντας έτσι την πρώτη της επένδυση στην ελληνική αγορά.

Η συνέχεια του ...σήριαλ, όπως έχει εξελιχθεί, των πλειστηριασμών για το Athens Ledra δόθηκε σήμερα το απόγευμα με το νέο πλειστηριασμό που περιελάμβανε χαμηλότερο, ελάχιστο τίμημα για τους ενδιαφερομένους επενδυτές, στα 33 εκατ. ευρώ κι εμφανίστηκε τελικά ένας και μοναδικός επενδυτής, η αμερικανική Hines, η οποία αναζητεί εδώ και καιρό τον τρόπο για την είσοδό της στην ελληνική αγορά. Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για ένα τίμημα στα 33,7 εκατ. ευρώ, ωστόσο ο πήχης που είχε θέσει η τράπεζα ήταν στα 33 εκατ. ευρώ και οι Αμερικανοί πρόσφεραν 33,050 εκατ.

Πέραν του τιμήματος του πλειστηριασμού, υπολογίζεται ότι ο επενδυτής θα χρειαστεί περί τα 10 εκατ. ευρώ επιπλέον για ανακαίνιση του ξενοδοχείου. Εν τω μεταξύ, σήμερα το πρωί επιδόθηκαν στους εργαζομένους της ιδιοκτήτριας εταιρείας ΑΣΤΥ Α.Ε. οι απολύσεις τους, γεγονός το οποίο φαίνεται ότι τους προϊδέασε ως έναν βαθμό για τις απογευματινές εξελίξεις.

Σημειωτέον ότι πρίν από ένα χρόνο, τον Ιούνιο του 2016, το ελάχιστο τίμημα που είχε οριστεί με επισπεύδουσα, πάντα την Alpha Bank ήταν στα 47,8 εκατ. ευρώ.





Σημειώνεται ότι οι διαδηλωτές που κάθε Τετάρτη συγκεντρώνονται ενάντια στους πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο της Λουκάρεως είχαν επιτρέψει να γίνει ο διαγωνισμός με την προοπτική της ολοκλήρωσης του και οχι να χαρακτηριστεί άγονος, κάτι που θα σήμαινε ότι την επόμενη φορά θα μειωνόταν η τιμή της εκκίνησης για την εκποίηση του ξενοδοχείου.

Ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος εκπρόσωπος του κινήματος «Δεν Πληρώνω», στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι σήμερα ήταν να πραγματοποιηθούν τρεις πλειστηριασμοί, ενός σκάφους, ενός διαμερίσματος και του ξενοδοχείου. Οι διαδηλωτές επέτρεψαν να γίνουν οι πλειστηριασμοί του ξενοδοχείου και του σκάφους ενώ απέτρεψαν τον πλειστηριασμό του διαμερίσματος. Τέλος τόνισε ότι το κίνημα και οι διαδηλωτές θα βρίσκονται πάντα στα Ειρηνοδικεία ενώ από Σεπτέμβριο που θα ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα προκύψουν πολλές εκπλήξεις.








Το παρών στη διαδικασία του πλειστηριασμού έδωσαν εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.