Στις 12 Οκτωβρίου 2017 ημέρα Πέμπτη συναντήθηκε η Δημοτική μας Κίνηση με το Δ.Σ. της Ένωσης  Γονέων  Πεύκης - Λυκόβρυσης, στην έδρα της, ύστερα από αίτημά μας το οποίο έγινε αποδεκτό από το Διοικητικό της Συμβούλιο. Στη συνάντηση αυτή ήσαν παρόντα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κίνησής μας, Ο Πρόεδρος της Ένωσης  Γονέων κος ΚΕΛΕΚΗΣ ΝΙΚΟΣ και αρκετά από τα μέλη του Δ.Σ.  Η συζήτηση διεξήχθη σε ένα πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα με σκοπό να ενημερωθούμε για τα τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Σχολεία της πόλης μας είτε σε διδακτικό προσωπικό είτε στην υλικοτεχνική τους υποδομή.
                     Στην αρχή της συζήτησης ο κος Πρόεδρος μας ενημέρωσε ότι η σχολική χρονιά από πλευράς διδακτικού προσωπικού ξεκίνησε αρκετά ομαλά με πολύ λίγες ελλείψεις, δασκάλων και καθηγητών και οι οποίες, όπως μας ανέφερε με την πάροδο του χρόνου καλύπτονται συνεχώς. Αυτό ακριβώς το  τελευταίο μας χαροποίησε ιδιαίτερα, διότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό και δύσκολο πρόβλημα το οποίο όμως σταδιακά αλλά σύντομα επιλύεται.
                     Στη συνέχεια ο κος Πρόεδρος αναφέρθηκε στην υλικοτεχνική υποδομή των Σχολείων και στις προγραμματισμένες από το Δήμο επισκευές στα Σχολεία, οι οποίες δεν πραγματοποιήθηκαν στον προβλεπόμενο χρόνο, αλλά ξεκίνησαν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δημιουργώντας φυσικά κάποια προβλήματα λειτουργίας των Σχολείων. Αναφέρθηκε για παράδειγμα η επισκευή των τουαλετών των καθηγητών στο Γυμνάσιο της Λυκόβρυσης.
                     Αναφέρθηκαν χαρακτηριστικά στις επισκέψεις που πραγματοποίησαν τόσο στο γραφείο του κου Δημάρχου με τον ίδιο προσωπικά, όσο και με τον Αντιδήμαρχο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κο Νικολιδάκη. Όπως μας αναφέρθηκε ο κος Δήμαρχος υποσχέθηκε πως, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του Δήμου, θα επιλυθούν όλα τα προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία των Σχολείων, όπως αυτό της τροποποίησης των δρομολογίων της Δημοτικής Συγκοινωνίας, ώστε να διευκολύνονται οι μαθητές που διακινούνται με αυτήν, ιδιαίτερα κατά τις ώρες που οι μαθητές προσέρχονται ή αποχωρούν από τα σχολεία τους.
                     Μας αναφέρθηκε πως στη συζήτηση που είχαν με τον κο Αντιδήμαρχο του πρότειναν  τα χρήματα για τις επισκευές των Σχολείων να μην τα διαχειρίζεται η Τεχνική Υπηρεσία αλλά να δίνονται στις Σχολικές Επιτροπές οι οποίες διαθέτουν μεγαλύτερη ευελιξία και γνώση των θεμάτων και έτσι θα αποφεύγονται οι καθυστερήσεις. Πάγιο από ετών το αίτημα αυτό της Ένωσης Γονέων το οποίο όμως δεν έχει μέχρι τώρα ικανοποιηθεί.
                    Ύστερα από ερώτηση του επικεφαλής της Κίνησής μας κου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΙΩΑΝΝΟΥ  εάν υπάρχουν άποροι και ενδεείς μαθητές στα σχολεία του Δήμου μας, μας απήντησαν πως το θέμα είναι πολύ λεπτό και απαιτεί ιδιαίτερους χειρισμούς τόσο από το εκπαιδευτικό προσωπικό των Σχολείων, όσο και από τους Συλλόγους Γονέων. Δεν αναφέρθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα και με αφορμή αυτή τη συζήτηση τόνισαν  τη λειτουργία του κοινωνικού Φροντιστηρίου το οποίο λειτουργεί στα πλαίσια του εθελοντισμού φυσικά, αλλά θα μπορούσε να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες και με μεγαλύτερη συνέπεια, εάν είχε καλύτερη οργάνωση. Η συζήτηση πάνω στο θέμα αυτό ήταν γόνιμη , υπεύθυνη και αποδοτική και από τις δύο πλευρές των συνομιλητών.
                     Μας ανέφεραν ιδιαίτερα πως ύστερα από πρόταση της Ένωσης Γονέων προς το Δήμο αγοράστηκαν όλα τα ξενόγλωσσα βιβλία για την Α΄ Λυκείου από χρήματά του, που εξασφαλίστηκαν για το σκοπό αυτό. Χαιρετήσαμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την απόφαση αυτή του Δήμου με τη συνεργασία της Ένωσης Γονέων. Είναι μια έμπρακτη κοινωνική προσφορά. Επίσης μας αναφέρθηκε η πρότασή τους να αγορασθούν για τα Σχολεία που δεν διαθέτουν πίνακες μαρκαδόρων για όλες τις τάξεις  από το ποσό που υπάρχει των 120.000 Ευρώ.
                     Ο χρόνος αδυσώπητος πέρασε πολύ γρήγορα, όταν μάλιστα γίνεται εποικοδομητική συζήτηση και ζητήσαμε να επαναληφθεί μια νέα συνάντηση για αργότερα. Στο σημείο αυτό μας ανέφεραν πως προτίθενται να οργανώσουν πολύ σύντομα ημερίδα εκπαίδευσης και ενημέρωσης όλων των Συλλόγων Γονέων των Σχολείων της πόλης μας πάνω σε θέματα διοικητικά και οργανωτικά, διότι διαπιστώνουν πως υπάρχει έλλειμμα γνώσεων. Αυτό το τελευταίο μας ενθουσίασε και τους προτείναμε και  τη δική μας βοήθεια, αν χρειαστεί για την επιτυχία της ημερίδας αυτής.
                     Αφού ευχαριστήσαμε όλους για την εποικοδομητική αυτή συνάντηση και φιλοξενία, τους διαβεβαιώσαμε πως είμαστε δίπλα τους να βοηθήσουμε όταν και όποτε μας ζητηθεί.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.