Εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη καταφέρεται με επιστολή του, προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
Ο και πάλι έγκλειστος, πρώην υπουργός χαρακτηρίζει τον Παύλο Πολάκη άνανδρο, χυδαίο, υβριστή, λασπολόγο και φασιστικό προϊόν. Αυτή είναι πιθανότατα και η απάντηση του Άκη Τσοχατζόπουλου, στον Παύλο Πολάκη, σχετικά με κείμενο που αναπαρήγαγε στις αρχές Νοέμβρη κατά της Βίκυς Σταμάτη, η οποία χαρακτηριζόταν ως «νυμφίδιο» και πολλά ακόμα… κοσμητικά.
Η επιστολή του Άκη Τσοχατζόπουλου στον πρωθυπουργό:
«Κύριε πρωθυπουργέ,
Όσο διατηρείτε ακόμη στην αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ως θεσμικά αρμόδιο Υπουργό Προστασίας της Δημόσιας Υγείας και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης – αυτόν τον άνανδρο-χυδαίο- υβριστή και λασπολόγο, πρόσφατο υπόγειο φασιστικό προϊόν της νέας Αριστεράς κ. Πολλάκη, που παρανομεί ενάντια σε μια μάνα ανήλικου παιδιού και συζύγου μου και που έδρασε εναντίον τους, ακραία, παρανομώντας υπόγεια με τους μηχανισμούς και τις υπηρεσίες των παρεξουσιών του και του παρασκηνίου και τσαλαπάτησε με τα φασιστικά άρβυλα του ο ίδιος προσωπικά  το εγγυημένο συνταγματικά, νομοθετικά, ευρωπαϊκά και ελληνικά δικαίωμα προστασίας κάθε Ελληνίδας μάνας και του ανήλικου παιδιού της από την Πολιτεία, τούτο οδηγεί –χρεώνεται αντικειμενικά και παράγει διαρκή τρομοκρατικό  χαρακτήρα, δολιοφθορά και υπονόμευση της δημοκρατίας και των θεσμών της Πατρίδας μας, αλλά και της αξιοπρέπειας και της τιμής του Ελληνικού λαού».