Συνάντηση με τη Φώφη Γεννηματά είχε το πρωί της Τετάρτης ο Γιώργος Καμίνης ο οποίος μεταξύ άλλων εξέφρασε και την επιθυμία οι αποφάσεις να λαμβάνονται συλλογικά . 

Μετά την συνάντηση ο κ. Καμίνης τόνισε ότι επισήμανε στην κ. Γεννηματά πως «είναι σημαντικό να λαμβάνονται οι αποφάσεις συλλογικά, με ανοιχτή επικοινωνία με τους 212.000 πολίτες που συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές», αναφορά που ερμηνεύεται ως έμμεση έκφραση ενόχλησης για την απόφαση της κ. Γεννηματά και του κ. Θεοδωράκη να ανακοινώσουν το Κίνημα Αλλαγής ως το όνομα του νέου φορέα. «Όλα είναι προσωρινά μέχρι το συνέδριο. Αυτό είναι κυρίαρχο» είπε με νόημα ο δήμαρχος Αθηναίων για το όνομα του νέου φορέα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμίνης μετά τη συνάντησή του με την κα Γεννηματά ανέφερε ότι: «Είχαμε με την κυρία Γεννηματά μια πολύ ουσιώδη και ζωντανή συζήτηση. Συζητήσαμε τα θέματα τα οποία θα απασχολήσουν το συνέδριο και την πορεία προς το συνέδριο. Από την πλευρά μου, τόνισα πόσο σημαντικό είναι οι διαδικασίες να είναι συλλογικές, ανοιχτές, να κρατάμε πάντοτε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας, ούτως ώστε να εμπνέουμε διαρκώς εμπιστοσύνη και στους 200 χιλιάδες ανθρώπους που ήρθαν και μας τίμησαν με την ψήφο τους στις 12 Νοεμβρίου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για το αν ο δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε κάποιο παράπονο για το γεγονός ότι το όνομα του ενιαίου φορέα αποφασίστηκε ουσιαστικά μεταξύ του κ. Θεοδωράκη και της κα Γεννηματά, σημείωσε ότι:  «Τόνισα πόσο σημαντικό είναι, να είναι ανοιχτές και συλλογικές οι διαδικασίες προς το συνέδριο. Και αυτό γίνεται, προκειμένου να εμπνέουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον και βεβαίως, πίστη στους ανθρώπους που μας ψήφισαν, ότι οι διαδικασίες οδηγούν σε ένα δημοκρατικό Συνέδριο».  Παράλληλα, αναφερόμενος στο ίδιο θέμα επεσήμανε ότι «Άλλωστε όλα είναι προσωρινά μέχρι το συνέδριο, έτσι δεν είναι; …. Γι’ αυτό γίνονται τα συνέδρια, για να αποφασίζουν».

 
Σχετικά με την πορεία του κινήματος ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι : «Ανοίγει μια διαδικασία η οποία είναι σύνθετη, γιατί θα πρέπει παράλληλα να φροντίσουμε και τα θέματα να έχουν μια πολιτική παρουσία στην καθημερινότητα της πολιτικής ζωής της χώρας, και να φροντίσουμε και την πορεία προς το συνέδριο, μέσα από - το τονίζω - ανοιχτές και συλλογικές διαδικασίες».

Η κα Γεννηματά, σε ολιγόλεπτη συζήτηση με τους δημοσιογράφους, δήλωσε αισιόδοξη για την ευόδωση του εγχειρήματος, σημειώνοντας ότι την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου πρόκειται να ανακοινώσει δεκαμέλες πολιτικό όργανο που θα διαχειρίζεται τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων την ευρεία σύνθεση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής που θα διαχειριστεί όλα τα ζητήματα για το συνέδριο. Η πρώτη συνεδρίασή της θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τις γιορτές, με στόχο το συνέδριο να γίνει στα μέσα Μαρτίου.

Παράλληλα, επιφυλάχθηκε για την τελική θέση των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού σχετικά με την πρόταση να ακυρωθεί η συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, αναμένοντας το ψήφισμα που θα εγκρίνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιλογή του ονόματος ενθουσίασε τον πρώην Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου - αν και προκάλεσε γκρίνιες στην εκτελεστική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, που ζήτησε οι αποφάσεις για το νέο φορέα, να λαμβάνονται με συλλογικές διαδικασίες και όχι με μονομερείς συμφωνίες στο επίπεδο κορυφής. Το όνομα πάντως αποτελεί πρόταση που θα πρέπει να εγκριθεί από το ιδρυτικό συνέδριο, όπως και μια σειρά άλλων διαδικαστικών που αφορούν το καταστατικό χάρτη του νέου φορέα αλλά και τις πολιτικές του θέσεις. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να συζητηθούν και θέματα όπως η εκπροσώπηση του νέου σχήματος, ίσως και η στέγασή του, σε χώρο πέραν της Χαριλάου Τρικούπη αλλά και της Σεβαστουπόλεως. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.