Χωρίς να δώσει «γραμμή» στους ψηφοφόρους του και πάλι, ο Γιώργος Καμίνης υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας το Νίκο Ανδρουλάκη, με τον οποίο και συζήτησαν τα του β' γύρου εκλογών για τον επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.
Ο Δήμαρχος της Αθήνας, επανέλαβε την πρόθεσή του να συγκροτήσει τάση μαζί με τους υποστηρικτές του εντός του νέου φορέα. Όσον αφορά στο κυρίως αντικείμενο της συνάντησης, την επαναληπτική εκλογή για την ηγεσία του νέου προοδευτικού φορέα, ο κ. Καμίνης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες που μετείχαν στην εκλογική αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής, να δώσουν το «παρών» και την ερχόμενη Κυριακή. «Μιλήσαμε για την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ενιαίο, πολυτασικό κόμμα που θα έχει ενιαία έκφραση και παρουσία, εντός και εκτός Βουλής. Τον ενημέρωσα επίσης, ότι η τάση που εκφράστηκε μέσα από την υποψηφιότητά μου πρόκειται πλέον να προσλάβει συγκεκριμένη πολιτική και οργανωτική μορφή» τόνισε ο Δήμαρχος Αθηνών.
Από την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης εκθείασε τον δήμαρχο Αθηναίων λέγοντας: «Πήρε μια γενναία απόφαση, να προσθέσει στη διαδικασία ενότητας και επανίδρυσης της δημοκρατικής παράταξης. Πραγματικά τον τιμώ, διοτι με το πολιτικό του ήθος, με το πρόγραμμά του, έδωσε έναν αγώνα πολιτικής αξιοπρέπειας. Βοήθησε πάρα πολύ σε όλη αυτή την προσπάθεια που κάνουμε. Γι' αυτό λοιπόν, ζητώ κι εγώ από τους προοδευτικούς πολίτες, να είναι συνοδοιπόροι μας, συνιδρυτές και, με μαζική συμμετοχή και στις 19 του μηνός, την Κυριακή αυτή, να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Πιστεύουμε λοιπόν στην πολιτική ανανέωση, πιστεύω στην ενότητα των θέσεων, των ιδεών του προγράμματος και όχι στην ενότητα του διαμοιράσματος εξουσίας. Με αυτά τα χαρακτηριστικά, η παράταξή μας μπορεί να πρωταγωνιστήσει ξανά».
Αμφότεροι εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους και τη συμπαράστασή τους στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας στη Μάνδρα Αττικής.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.