Τα κάλαντα των Χριστουγέννων είπαν σήμερα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη παιδιά του «Σώματος Ελλήνων Προσκόπων», τπαιδιά των εργαζομένων της  «Ελληνικής Αστυνομίας», αλλά και παιδιά από τον «Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης».
  «Του Μητσοτάκη είσαι γιος και ανιψιός Εθνάρχη, μα όποιος τα έχει αυτά τα δυο, αξίζει ντου να άρχει!» ήταν η μαντινάδα που είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης Βρακοφόρων Κρήτης στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και εκείνος απευθυνόμενος στους νέους που χόρεψαν και τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα του νησιού ανέφερε:
«Να σας ευχηθώ κι εγώ με τη σειρά μου να έχουμε μια καλή χρονιά γεμάτη υγεία, ευτυχία, και αγάπη. Το 2017 ήταν μια δύσκολη χρονιά προσωπικής δοκιμασίας για εμένα και για την οικογένειά μου. Τα έχει αυτά η ζωή και πρέπει να ατενίζουμε πάντα το μέλλον με αισιοδοξία. 
Το 2018 να είναι η χρονιά εκείνη στην οποία, επιτέλους, θα μπορέσουμε ως χώρα να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός, να αφήσουμε πίσω μας τις δύσκολες εποχές, αυτήν τη δεκαετή κρίση, που τόσο μας ταλαιπώρησε,  μας πόνεσε και μας θύμωσε όλους μας. Αλλά κυρίως να είναι μια χρονιά στην οποία η καθεμία και ο καθένας να κάνει πράξη το προσωπικά του όνειρα και τις προσωπικές του φιλοδοξίες. 
Ξέρετε πόσο χαίρομαι κάθε φορά που έχω επισκέπτες από την πατρίδα μας εδώ στα γραφεία μας, αγαπητέ Πρόεδρε. θέλω να σε συγχαρώ για όλη την εξαιρετική δουλειά την οποία έχεις κάνει. Κρατάς ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα της αγαπημένης μας Κρήτης. Να συνεχίσετε και εσείς, λοιπόν, αυτήν την όμορφη δουλειά που κάνετε. Και μακάρι του χρόνου να είμαστε πάλι εδώ, γεροί, ευτυχισμένοι, μαζί με τις οικογένειές μας και να έχουμε κάνει πράξη τις δικές μας προσδοκίες και τα δικά μας όνειρα. 
Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πάρα πολύ».