Το Δημοτικό Σχολείο Καστανέων, στις Καστανιές Έβρου, επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Κώστας Δέρβος, για να συναντήσει τους μικρούς μαθητές και τους δασκάλους τους πριν την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων διακοπών.
Το Δημοτικό Σχολείο Καστανέων είναι το πλέον ακριτικό, καθώς βρίσκεται πιο κοντά στα σύνορα από οποιοδήποτε άλλο στη χώρα. Στο σχολείο φοιτούν 15 μαθητές, της Τρίτης, Τετάρτης, Πέμπτης και Έκτης τάξης του Δημοτικού. Το εκπαιδευτικό έργο έχουν αναλάβει 2 δάσκαλοι, οι οποίοι επιτελούν αξιέπαινο έργο, μεταλαμπαδεύοντας τις αξίες της Ελληνικής παιδείας με γνήσιο μεράκι και αυτοθυσία.
Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ συζήτησε με τους μικρούς μαθητές για την καθημερινότητα της ζωής τους τόσο σε ένα μικρό σχολείο όσο και σε μια ακριτική περιοχή. Μάλιστα, στο τέλος της επίσκεψής του, τους έκανε έκπληξη μοιράζοντας τους βιβλία της Πηνελόπης Δέλτα, μαζί με τις ευχές της Οργάνωσης για καλά Χριστούγεννα.
Στο τέλος της επίσκεψης, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ήρθαμε σήμερα εδώ, στην άκρη του χάρτη, για να δώσουμε ένα θετικό μήνυμα: Δεν βρισκόμαστε στην άκρη της Ελλάδας, αλλά στην αρχή της.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την προσφορά τους, αλλά και στους μικρούς μαθητές. Μπορεί για αυτούς να είναι η καθημερινότητα, αλλά για εμάς στην ΟΝΝΕΔ είναι μια επιβεβαίωση ότι το δημόσιο αγαθό της Παιδείας είναι διαθέσιμο σε όλους τους Έλληνες, παντού στην επικράτεια.
Ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα σε όλους τους κατοίκους των Καστανέων, και να συνεχίσει αυτό το Σχολείο να σχηματίζει χαμόγελα σε πρόσωπα μικρών παιδιών. Αυτά τα παιδιά είναι οι νέοι του 2030, και τους αξίζουν τα καλύτερα».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.