Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στη χριστουγεννιάτικη γιορτή  της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά, «Καλός Ποιμήν», στον πολιτιστικό πολυχώρο «Απόλλων» στα Καμίνια, όπου τα παιδιά παρουσίασαν θεατρικά σκετς, απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Νωρίτερα ο Δήμαρχος είχε παρευρεθεί  επίσης στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η ΑΡΓΩ», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ο.Λ.Π.
Ο Δήμαρχος Πειραιά,  προσέφερε δωροεπιταγές από μέρος των εσόδων του Χριστουγεννιάτικου Bazaar που πραγματοποιήθηκε πριν μερικές ημέρες στον Πειραιά για την ενίσχυση της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά, «Καλός Ποιμήν»,  από τις κυρίες Βάσω Νικοπολίδη, Αμαλία Κυπαρίσση, Βιβή Μπασινά, ιδρύτριες του  site www.4moms.gr  και τη σύζυγο του Δημάρχου κα Βάλια Μώραλη, ενώ προσέφεραν  κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δώρα στα παιδιά.
  
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:
«Χρόνια πολλά σε όλους, καλές γιορτές. Δεν έχω να πω πολλά. Παρακολουθώντας τη λειτουργία  της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά, είμαστε περήφανοι που έχουμε στην πόλη μας, στο Δήμο μας μία τέτοια δομή, μία δομή που βοηθάει αυτά τα παιδιά, όπως είπε και ο Αντιεισαγγελέας, προκειμένου  να ενταχθούν στην κοινωνία και να προσφέρουν και στην πόλη, αλλά και στη χώρα. Προσπαθούμε και εμείς ως Δήμος, με όσες δυνάμεις έχουμε, να βοηθήσουμε την Ε.Π.Α. Πειραιά. Δεν έχουμε μεγάλες δυνατότητες - η κυρία Κουζούμη το ξέρει - αλλά όπου μπορούμε βρισκόμαστε κοντά είτε ως Δήμος είτε με συνέργειες που κάνουμε, με διάφορες εκδηλώσεις και προσφέρουμε ή χρήματα ή είδη που  τα έχουν ανάγκη και  κάνουν χαρούμενα τα παιδιά.
Τώρα στο μεγάλο ζήτημα που αναφέρθηκε ο κ. Ποιμενίδης. Προφανώς είμαστε κοντά και πήραμε μία ομόφωνη απόφαση - όλο το Δημοτικό Συμβούλιο - και νομίζω ότι και ο Γιώργος Γαβρίλης, ο Αντιπεριφερειάρχης θα το υποστηρίξει και ως πρόσωπο και  ως Αντιπεριφερειάρχης, για να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή όλων μας. Νομίζω ότι θα δυναμώσουμε τη φωνή αυτή. Και ο Δικηγορικός Σύλλογος πήρε σχετική απόφαση και ο Δήμος και ο Αντιπεριφερειάρχης είναι μαζί. Νομίζω και άλλοι, σίγουρα οι βουλευτές της πόλης μας πρέπει να βάλουν και εκείνοι “πλάτη” και να απευθυνθούν στο αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία του, όπως είναι μέχρι σήμερα. Γιατί νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό. Πραγματικά, επαναλαμβάνω, ότι είναι χαρά – χαρά δεν μπορείς βέβαια να πεις όταν πρόκειται για παιδιά θύματα, όπως είπατε -  αλλά οπωσδήποτε είναι χαρά για την πόλη μας η δομή αυτή, γιατί παράγει πραγματικά έργο. Είναι άνθρωποι που αγαπάνε τα παιδιά, προσφέρουν συνεχώς. Άρα  νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει αυτή η δομή,  ασχέτως αν πρέπει να γίνουν αντίστοιχες άλλες δομές για τα παιδιά που είπαμε από 6 έως 18 ετών, που εν πάση περιπτώσει, έχουν παραβατική συμπεριφορά. Θα είμαστε όλοι κοντά τώρα.
Σήμερα είναι μέρα γιορτής και πρέπει να τη χαρούμε, να τη χαρούν και τα παιδιά. Να ευχηθώ ξανά χρόνια πολλά σε όλους, καλή χρονιά και εύχομαι και στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά να έχει μία καλύτερη χρονιά.  Να είστε καλά όλοι και ευχαριστώ».


Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά “Kαλός Ποιμήν”, Αντιεισαγγελέας Εφετών Πειραιά κ. Νικόλαος Ποιμενίδης, σε δήλωσή του, τόνισε:
«Φέτος για μία ακόμα χρονιά είναι  η γιορτή των παιδιών της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά. Από το βήμα αυτό, θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο της πόλης του Πειραιά, τον κύριο Γιάννη Μώραλη, όλο το Δημοτικό Συμβούλιο με όλες τις παρατάξεις του Δήμου, για τη στήριξη στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά, που είναι μία Πειραϊκή - θα το βάλω και θα το πω - μία Πειραϊκή Εταιρεία Προστασίας των Ανηλίκων. Έχει ιδρυθεί, έχει συσταθεί - και με αυτόν ακριβώς το σκοπό - από εκατοντάδες Πειραιώτες, που ήταν δωρητές, όχι μόνο δωρητές, αλλά και εθελοντές στους στόχους και στις επιδιώξεις της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά. Επαναλαμβάνω και εγώ με τη σειρά μου, με όλη τη δύναμη  και με όση φωνή έχει το Διοικητικό Συμβούλιο, η Διοίκηση και το προσωπικό της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων και τα παιδιά μας, αυτό το οποίο είπε η κυρία Διευθύντρια, δηλαδή, το χαμόγελο των παιδιών να διατηρηθεί, όπως να διατηρηθεί και η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων, γιατί το έχει ανάγκη η Πειραϊκή κοινωνία, αλλά και όλη η κοινωνία, προς το συμφέρον των ανηλίκων παιδιών μας. Ευχαριστώ πολύ. Εύχομαι στους Πειραιώτες χρόνια πολλά και με χαρά όλο το 2018».


Η Διευθύντρια της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά κυρία Αγγελική Κουζούμη, σε δήλωσή, της σημείωσε:
«Ο “Καλός Ποιμένας” και φέτος έχει τη χριστουγεννιάτική του γιορτή. Γιορτάζουμε τα φετινά Χριστούγεννα μαζί με όλα τα παιδιά. Είναι για μας πολύ σημαντικό. Φέτος η γιορτή μας έχει να περάσει δύο μηνύματα: το χαμόγελο των παιδιών και να παραμείνει η “Στέγη” μας εκεί που βρίσκεται, έτσι όπως είναι με όλα τα παιδιά. Εγώ δεν έχω να πω κάτι άλλο. Έχει απαντήσει ήδη η πόλη του Πειραιά για όλα αυτά από τον Δήμαρχο. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλα. Καλές γιορτές ευτυχισμένο το 2018».
Στην εκδήλωση του «Καλού Ποιμένα» παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αναστάσιος Πούλος.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.