Στα άσπρα έχουν ντυθεί πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Από το πρωί χιονίζει ακόμα και στο κέντρο της Λαμίας, ενώ σε πολλές ορεινές περιοχές το χιόνι πέφτει πυκνό.Σύμφωνα με το lamiareport.gr, στη Λαμία στην περιοχή του Αγίου Λουκά και στη βόρεια πλευρά της πόλης το έχει... στρώσει από νωρίς το πρωί.

Λευκά Χριστούγεννα φαίνεται πως θα κάνουν αρκετές περιοχές του νομού Λάρισας με υψόμετρο.Η χιονόπτωση συνεχίζεται και εντός της πόλης της Λάρισας το πρωί της Πέμπτης.Στο Λιβάδι της Ελασσόνας όπως καταγράφεται στα social media, τα πάντα ντύθηκαν στα λευκά, ενώ αντίστοιχες εικόνες καταγράφηκαν σε χωριά του Κισσάβου.

Στα λευκά έχουν ντυθεί ήδη τα ορεινά σε ολόκληρη την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία, καθώς από τα ξημερώματα της Πέμπτης βρίσκεται σε εξέλιξη χιονόπτωση.Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Νίκο Γυφτάκη, στην Αχαΐα χιονίζει στην ε.ο. Πούντας – Καλαβρύτων από το Μέγα Σπήλαιο και πάνω, στην περιοχή της Ζαρούχλας και γενικά σε ολόκληρη την ορεινή Αχαΐα, ενώ στα λευκά έχει ντυθεί και η ορεινή Ναυπακτία στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.Τα εκχιονιστικά μηχανήματα και οι αλατιέρες της Περιφέρειας έχουν πιάσει δουλειά από νωρίς το πρωί, φροντίζοντας για τον αποχιονισμό των δρόμων.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα για να κινηθούν σε ορεινές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, λόγω της χιονόπτωσης. Ειδικότερα, απαραίτητες είναι οι αλυσίδες στην εθνική οδό Αγρινίου- Καρπενησίου, από το 21ο χιλιόμετρο, έως και το 50ό χιλιόμετρο και στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας-Προυσού, από το 11ο χιλιόμετρο, έως τα όρια του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου-Πλατάνου, από το ύψος του Παλαιοπύργου και στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου- Άνω Χώρας, από το ύψος της Ρέρεσης.

Να σημειωθεί, ότι εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας και των Δήμων επιχειρούν συνεχώς, ώστε να μένουν ανοικτοί οι δρόμοι. 

Προβλήματα στην κίνηση των αυτοκινήτων, σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου, έχουν δημιουργήσει οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται στην ορεινή Κορινθία. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στις εξής επαρχιακές οδούς:

*Ξυλοκάστρου-Τρικάλων, από το 20ο χιλιόμετρο και άνω.

*Τρικάλων-Καρυάς, από το 1ο χιλιόμετρο και άνω.

*Δερβενίου-Γκούρας, από το 20ο χιλιόμετρο και άνω.

*Γκούρας-Κιάτου, από το 1ο έως το 18ο χιλιόμετρο.

*Γκούρας-Σαραντάπηχου, έως το 18ο χιλιόμετρο.

*Γκούρας-Λικουριάς, από το 1ο έως το 18ο χιλιόμετρο.

*Κιάτου-Γκούρας, από το 13ο χιλιόμετρο και άνω.

Σε όλα τα σημεία βρίσκονται εκχιονιστικά μηχανήματα και εργάζονται συνεχώς, ώστε να είναι προσβάσιμοι οι δρόμοι.

Μικρής έντασης χιονόπτωση  σημειώνεται και στα πεδινά διαμερίσματα του Νομού Τρικάλων και μέσα στην πόλη. 

Η χιονόπτωση φαίνεται να είναι παροδική, καθώς έτσι δείχνουν και τα μετεωρολογικά μοντέλα.Άσπρη μέρα είδαν και οι κάτοικοι της ορεινής Ναυπακτίας, οι οποίοι ήδη προετοιμάζονται για τον βαρύ χειμώνα.

Όπως αναφέρει το agriniopress.gr, ο χιονιάς και ο παγετός πέρασαν από την ορεινή Ναυπακτία και το ορεινό Θέρμο.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στη κυκλοφορία στο ορεινό οδικό δίκτυο από της ασθενή χιονόπτωση, αν και οι οδηγοί θα πρέπει προληπτικά να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδεςΠηγές: onlarissa.gr, lamiareport.gr, patrastimes.gr, agriniopress.gr, korinthostv.gr , trikalaola.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.