Αποτέλεσμα εικόνας για δερβοσ


Από την Συνέντευξή του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ  στην Ελευθερία του Τύπου


Θεωρείτε ότι με το 11ο Συνέδριό σας, σαν ΝΔ πετύχατε το στόχο σας; Πέρασε το μήνυμά σας στους πολίτες;
Το 11ο Συνέδριο επικύρωσε τα πολύτιμα πορίσματα των προσυνεδρίων, τα οποία περιγράφηκαν με σαφήνεια και στην ομιλία του Προέδρου μας. Επιπλέον, οι εισηγήσεις, οι ομιλίες και οι παρεμβάσεις που έλαβαν χώρα όλο το διήμερο έδωσαν το στίγμα της αλλαγής ιδεών, ύφους και ήθους στη δημόσια ζωή, πράγμα εξίσου σημαντικό με τις θέσεις που διατυπώθηκαν. Τέλος, έστειλε μήνυμα πανστρατιάς, τόσο από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, όσο και από τους ιδεολογικά συγγενείς χώρους. Με βάση αυτά τα κριτήρια, πιστεύω πως ναι, το Συνέδριο πέτυχε το σκοπό του.
Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε τη ΝΔ από το βράδυ της περασμένης Κυριακής σε εκλογική ετοιμότητα. Έχετε κάποια εικόνα ότι θα γίνουν σύντομα εκλογές; Τι μπορεί να τις προκαλέσει;
Δεν υπάρχει πιο αξιόπιστη ένδειξη ότι οι εκλογές είναι κοντά από την εικόνα διάλυσης της χώρας: Η οικονομία έχει ξεπεράσει τα όριά της, η Ελλάδα διασύρεται διεθνώς, η κοινωνία βρίσκεται στο έλεος συμμοριών και η Κυβέρνηση προσπαθεί να κουκουλώσει τα προβλήματα που εκείνη δημιούργησε με εφάπαξ επιδόματα, επιχειρώντας να εξαπατήσει τους πολίτες με την επιστροφή ενός μικρού μέρους των χρημάτων που τους απέσπασε με ανελέητη φοροεπιδρομή. Ας ελπίσουμε ότι τις εκλογές θα τις προκαλέσουν τα παραπάνω και όχι ένα εθνικό ατύχημα.
Βλέπουμε το τελευταίο διάστημα «αντεγκλήσεις» μεταξύ στελεχών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Σας πείθουν; Θεωρείτε ότι υπάρχει πρόβλημα στην κυβερνητική συνοχή; Γιατί παρά τα όσα έχουν βγει για τον κ. Καμμένο, δεν βλέπουμε να υπάρχει θέμα…
Τσίπρας και Καμμένος έχουν αποδειχθεί ιδανικοί συνέταιροι. Ιδανικοί για τους ίδιους, για τη χώρα μοιραίοι. Και ας φαίνονται διαφορετικοί σε πολλά, έχουν αποδείξει ότι τους ενώνει η χυδαιότητα, η ανικανότητα, η αδιαφορία, ο εθισμός στο ψέμα και η ροπή προς την κατάχρηση εξουσίας. Τώρα, αν στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες υπάρχουν ακραίοι που είναι περισσότερο ιδεοληπτικοί παρά καιροσκόποι, αυτό είναι κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει γίνει εμφανές, παρά μόνο για το θεαθήναι.
Είδαμε τον πρόεδρο της ΝΔ, να βάζει έντονα κοινωνικό πρόσημο στο λόγο του. Θεωρείτε ότι μπορείτε να πείσετε τους «μη προνομιούχους» της κρίσης; Γιατί να σας πιστέψουν;
Ναι, μπορούμε και ναι, θα μας πιστέψουν. Αφενός γιατί έχουμε πει την αλήθεια, αφετέρου γιατί στο δικό μας πολιτικό χώρο ανήκουν όλα τα παραδείγματα ανάπτυξης και ευημερίας. Μην πάμε μακριά: Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παρέλαβε από την αριστερά μια χώρα στο χείλος του γκρεμού. Σήμερα, η Κύπρος αφήνει πίσω της την κρίση, που μπορεί να ήταν διαφορετικής φύσης από τη δική μας, αλλά τα κύρια συστατικά ανάκαμψης ήταν η γνώση, η ειλικρίνεια, ο προγραμματισμός και η αποφασιστικότητα.
Ως επικεφαλής της νεολαίας της ΝΔ, θεωρείτε ότι σήμερα οι νέοι ασχολούνται με την πολιτική; Πως μπορείτε να τους πείσετε να ξεπεράσουν τη δυσπιστία τους και να σας εμπιστευτούν;
Παρ’ όλο που έχουμε κάνει βήματα προόδου, έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης στον τομέα της κινητοποίησης των νέων. Θα τους πείσουμε με το παράδειγμά μας. Η ΟΝΝΕΔ δεν διοικείται από άεργους, αλλά ούτε και από υπερανθρώπους. Είμαστε κανονικοί, καθημερινοί νέοι που, σε όσο χρόνο μας αφήνουν ελεύθερο οι σπουδές ή οι δουλειές μας, ασχολούμαστε με την πολιτική, γιατί θέλουμε να αλλάξουμε όσα εμποδίζουν τις ζωές μας να πάνε μπροστά.
Ξέρετε τι λένε όμως; Ότι χρησιμοποιείτε χρόνια την πολιτική, ως ένα μέσο για προσωπική «τακτοποίηση»…
Δεν αρνούμαστε ότι υπήρξαν και τέτοια φαινόμενα στο παρελθόν. Εδώ και ένα χρόνο, όμως, η ΟΝΝΕΔ είναι μια απόδειξη ότι η αυτοκάθαρση είναι εφικτή. Απομονώσαμε όσους μας πήγαν πίσω και πλέον μιλάμε καθαρά πολιτικά, με μετριοπάθεια, αλλά με ξεκάθαρες γωνίες. Το αποδείξαμε παρουσιάζοντας το «Αύριο», μια καμπάνια που αφιερώσαμε έξι μήνες για να την ετοιμάσουμε και η οποία στα επόμενα στάδιά της θα αναδείξει πλήρως τον καθαρά πολιτικό χαρακτήρα της Οργάνωσής μας.
Ποια είναι η άποψή σας για το ρόλο των πολιτικών νεολαιών στα Πανεπιστήμια;
Παντού υπάρχουν όργανα εκπροσώπησης των φοιτητών. Το ζήτημα είναι οι εξουσίες που συγκεντρώνουν και μέσα σε ποιο πλαίσιο τις ασκούν. Είμαι υπέρ της ύπαρξης φοιτητικών νεολαιών, ώστε να εντοπίζουν τα καθημερινά προβλήματα και να συμβάλλουν στην επίλυσή τους. Δεν θέλουμε να εκλέγουμε πρυτάνεις, ούτε να ανακηρύσσουμε καθηγητές. Θέλουμε, όμως, η φωνή μας να ακούγεται, με κανόνες που θα τηρούνται αυστηρά, όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο.
Πολιτικοποίηση ναι, αλλά μήπως όμως δεν θα έπρεπε να εντάσσονται οι έφηβοι τόσο νωρίς σε πολιτικές νεολαίες;
Κοιτάξτε, μια από τις παθογένειες της κοινωνίας μας είναι το πότε θεωρούμε τους νέους ώριμους να αναλάβουν ευθύνες. Δείτε το δυτικό κόσμο: Θα βρείτε όλο και πιο πολλούς τριαντάρηδες και σαραντάρηδες να ηγούνται κρατών και πολυεθνικών. Η πολιτικοποίηση πρέπει να γίνεται σταδιακά, αλλά με σταθερά και γρήγορα βήματα, παράλληλα με τις σπουδές ή την εργασία. Οι νέοι δουλεύουμε σκληρά για να ζήσουμε και να προοδεύσουμε, δεν χρειαζόμαστε κάποιον να μας πει ούτε τα προβλήματα, ούτε τις ανάγκες μας, ούτε το όραμά μας για το μέλλον. Σίγουρα θέλουμε δίπλα μας και τους μεγαλύτερους, όχι, όμως, διαρκώς μπροστά μας.

 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.