Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου, παρευρέθηκαν χθες στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του Δήμου Πειραιά και τoυ Πρότυπου Μουσικού Κέντρου, σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Πειραιά και την χορωδία Libro Coro.

Η μεγάλη εορταστική συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά στην κεντρική σκηνή «Δημήτρης Ροντήρης» του Δημοτικού Θεάτρου και η  είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό.



Τη συναυλία άνοιξε η χορωδία Libro Coro υπό την διεύθυνση της Ανθής Γουρουντή, η οποία ερμήνευσε χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Ακολούθησε η λαϊκή ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Πειραιά υπό την επιμέλεια του Φάνη Σταυρακάκη η οποία παρουσίασε ένα αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη.
Στη συνέχεια, η Φιλαρμονική Ορχήστρα υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Ιωάννη - Σέργιου Μαγιάτη, η καθηγήτρια Μονωδίας και σπουδαία μεσόφωνος Μαρίτα Παπαρίζου,  καθώς και η εμβληματική μορφή της τζαζ σκηνής και συνεργάτης του Π.Μ.Κ.Π. Γιώργος Κοντραφούρης έπαιξαν Χριστουγεννιάτικες jazz μελωδίες.

Την Καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν οι:  Ιωάννης-Σέργιος Μαγιάτης, Βασίλης Μαστοράκης, Στέλιος Γκόλγκαρης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Διανύουμε γιορτινές ημέρες και αυτές οι ημέρες είναι μια αφορμή για τον Δήμο Πειραιά, να διοργανώσει Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για να ψυχαγωγηθούν οι δημότες αλλά και οι επισκέπτες της πόλης μας. Σε αυτή τη δύσκολη εποχή,  είναι αναγκαίο να προσφέρουμε χαμόγελο, διασκέδαση και όμορφες στιγμές σε μικρούς και μεγάλους. Η Χριστουγεννιάτικη συναυλία που παρακολουθήσαμε σήμερα, μας έβαλε στο πνεύμα των Χριστουγέννων και χαίρομαι γιατί ο κόσμος «αγκάλιασε» με την παρουσία του, αυτή την εκδήλωση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Φιλαρμονική Ορχήστρα μας, το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, το Μουσικό Σχολείο Πειραιά και όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την εορταστική συναυλία. Χρόνια πολλά και καλές γιορτές σε όλους».

Η  Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου, σε δήλωσή της, τόνισε: «Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συντελεστές της Χριστουγεννιάτικης συναυλίας για το εξαιρετικό θέαμα που προσέφεραν στο κοινό. Η κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά,  «πλημμύρισε» από χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μουσικές, γεμίζοντας μας χαρά και αισιοδοξία. Στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, θέλουμε να υλοποιούμε δωρεάν πολιτιστικές δράσεις τις οποίες να χαίρεται ο κόσμος. Άλλωστε ο τομέας του πολιτισμού είναι εξαιρετικά σημαντικός για εμάς και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να εδραιωθεί η πόλη του Πειραιά,  ως μια πόλη που φιλοξενεί σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα. Χρόνια πολλά σε όλους».

Στην Χριστουγεννιάτικη συναυλία παρευρέθηκαν επίσης οι Βουλευτές κυρίες Ελένη Σταματάκη και Εύη Καρακώστα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.