Παρελθόν από την προεδρία της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΝΔ αποτελεί από χθες το απόγευμα η Βίκυ Ευταξά.
Με την κ. Ευταξά επικοινώνησε, κατά τις πληροφορίες του Reader.gr, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, κοινοποιώντας την απόφαση της ηγεσίας του κόμματος. Για το ενδεχόμενο αντικατάστασης της κ. Ευταξά υπήρχαν ψίθυροι ήδη από τη ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο, ενώ το τελευταίο διάστημα συζητήθηκαν έντονα τα τηλεφωνήματα που έκανε προς τους προέδρους των τεσσάρων ΝΟΔΕ της Θεσσαλονίκης, συνιστώντας τους αυτοσυγκράτηση στη δημόσια υποστήριξη των συλλαλητηρίων που προγραμματίζονταν για το Σκοπιανό. Σημειώνεται ότι η κ. Ευταξά ήταν στενή συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ από την εποχή που διεκδικούσε την ηγεσία του κόμματος, ανέλαβε να επανασυστήσει τον γαλάζιο κομματικό μηχανισμό στη συμπρωτεύουσα, αλλά, εσχάτως, οι "γκρίνιες" για τις επιλογές της σωρεύονταν στην οδό Πειραιώς. 
Είναι σαφές πως η απόφαση για αντικατάσταση της κ. Ευταξά έρχεται σε μια συγκυρία με έντονες διεργασίες στη Θεσσαλονίκη, καθώς η κινητοποίηση σε όλα τα επίπεδα για το συλλαλητήριο της Κυριακής είναι έντονη. Στους κόλπους της ΝΔ επικρατεί περίσκεψη για το ζήτημα, ενώ τον έντονο προβληματισμό που καταγράφουν από τις τοπικές κοινωνίες μετέφεραν στον πρόεδρο της ΝΔ το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή πάνω από δέκα Μακεδόνες βουλευτές, σε συνάντηση που είχαν στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα, για αύριο, Πέμπτη, προγραμματίζεται νέα επαφή του κ. Μητσοτάκη με τους βουλευτές, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ, καίτοι δεν ενθαρρύνει τη συμμετοχή γαλάζιων στελεχών στα συλλαλητήρια, δεν την έχει απαγορεύσει την ίδια ώρα.
Όσο για τον διάδοχο της κ. Ευταξά, γαλάζιοι παράγοντες από τη Θεσσαλονίκη ανέφεραν πως ανακοινώσεις θα πρέπει να αναμένονται εντός της ημέρας. Παρασκηνιακά, πάντως, ακούγονται τα ονόματα του πρώην αντιδημάρχου της πόλης Νίκου Ταχιάου, του προεδρου της ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα, του περιφερειακού συμβούλου Βασίλη Γάκη, του πρώην προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Αντώνη Γυφτόπουλου, αλλά και του πρώην βουλευτή και δημάρχου Βόλβης Δημητρη Γαλαμάτη.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.