Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση – τόσο προς την κυβέρνηση – όσο και προς τη ΝΔ – σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό στέλνει ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.
«Και από τη ΝΔ και από την κυβέρνηση μιλούν πολλοί άνθρωποι που δεν πρέπει να μιλάνε. Στα εθνικά θέματα καλό είναι να μιλάνε αυτοί που πρέπει να μιλάνε, περιμένουμε ενημέρωση από την κυβέρνηση» τόνισε ο τομεάρχης Υποδομών της μείζονος αντιπολίτευσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
«Τη ΝΔ εκφράζουν ο πρόεδρος του κόμματος, ο υπεύθυνος τομεάρχης και η εκπρόσωπος Τύπου. Αυτοί εκφράζουν τη θέση της ΝΔ. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά τελικά η επίσημη θέση εκφράζεται από αυτούς, και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι» ξεκαθάρισε ο κ. Καραμανλής.
Όπως τόνισε ακόμα, «ο κόσμος δεν χαλιναγωγείται: είτε του πεις να πάει, είτε του πεις δε θα πάει, θα κάνει αυτό που πρέπει. Εμείς στη ΝΔ τη σεβόμαστε την Εκκλησία, την ακούμε την Εκκλησία, πρέπει να έχει άποψη, αλλά η Εκκλησία δεν μπορεί να μας υπαγορεύσει τι θα κάνουμε και τι δεν θα κάνουμε. Εξωτερική πολιτική ασκεί η εκλεγμένη κυβέρνηση».
Όπως είπε ο κ. Καραμανλής η Εκκλησία έχει καθαρή θέση για το όνομα, και ο Αρχιεπίσκοπος έχει ένα θεσμικό ρόλο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τον κρίνουμε, τον κρίνουμε όπως κρίνονται οι πάντες σε αυτή τη χώρα, από εκεί και πέρα η Εκκλησία έχει καθαρή θέση στο όνομα.
Ο Αρχιεπίσκοπος, πρόσθεσε, είπε αυτό που πιστεύει, αν ήταν άστοχη ή όχι η δήλωσή του κρίνεται εκ του αποτελέσματος. «Ο κόσμος μίλησε, ο κόσμος δεν χαλιναγωγείται, βγήκαν στο δρόμο άνθρωποι της καθημερινότητας, νεολαία, υπήρξε αίσθημα πατριωτισμού όχι εθνικισμού» σημείωσε με νόημα ο Κώστας Καραμανλής.
Ο βουλευτής είπε ότι πήγε στο μεγάλο συλλαλητήριο της Κυριακής, χαρακτηρίζοντάς το ως «ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση» που όπως επισήμανε, «αλλάζει τα δεδομένα», ενώ επισήμανε ότι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση δεν έχουν ενημερώσει κανέναν για τους χειρισμούς τους στο Σκοπιανό.
«Ακούμε τους πολίτες, και δεν καπηλευόμαστε το συλλαλητήριο, μίλησαν στο συλλαλητήριο οι απλοί πολίτες, εμείς δεν πήγαμε για μικροκομματικούς σκοπούς» διευκρίνισε.
«Επιθυμία του κάθε πατριώτη Έλληνα και όλων μας στη ΝΔ είναι να μην υπάρχει ο όρος ‘’Μακεδονία’’» αποσαφήνισε. «Μας απασχολεί ο αλυτρωτισμός, και το αν η ονομασία θα δεσμεύει τους πάντες».