Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ παραπέμπεται ο υπεύθυνος τοπικής αυτοδιοίκησης της γαλάζιας νεολαίας, Δημήτρης Τρούπος, όπου και υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο διαγραφής του.
Σημειώνεται πως τοποθέτηση του κ. Τρούπου μέσω twitter, με έντονους χαρακτηρισμούς, τόσο για τον πρωθυπουργό όσο και για τους κατοίκους της πΓΔΜ έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που εξέδωσε και ανακοίνωση νωρίτερα, ενώ έχει προκαλέσει και έντονη ενόχληση στα ηγετικά κλιμάκια της ΝΔ, κατά πληροφορίες του Reader.gr.
Για πολιτική χυδαιότητα κάνει λόγο το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με ανάρτηση του στελέχους της ΟΝΝΕΔ, Δημήτρη Τρούπου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την οποία, όπως λέει η Κουμουνδούρου, απειλεί τον πρωθυπουργό και προσβάλλει τον λαό της ΠΓΔΜ. Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ να αποπέμψει το εν λόγω στέλεχος από το κόμμα του. «Οι ρατσιστικές και φασιστικές διατυπώσεις εναντίον του πρωθυπουργού της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, και του γειτονικού λαού της ΠΓΔΜ, που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΟΝΝΕΔ, Δημήτρης Τρούπος, ξεπέρασαν κάθε όριο πολιτικής χυδαιότητας. Το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ έφτασε στο σημείο να απειλεί τον Αλ. Τσίπρα με κρεμάλες και να χαρακτηρίσει "πιθήκους" τους πολίτες της ΠΓΔΜ!», αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Καταλήγοντας δηλώνει ότι αναμένει «από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυρ. Μητσοτάκη, να αποπέμψει τον Δ. Τρούπο από τη νεολαία του κόμματός του».
Να σημειωθεί ότι ο Δ. Τρούπος απέσυρε τη σχετική ανάρτηση από το Twitter και ζήτησε δημόσια συγγνώμη. «Ζητώ ειλικρινά συγνώμη, εκφράσεις σαν κι αυτές που κατέθεσα σε αυτόν εδώ τον λογαριασμό δεν έχουν θέση στον δημόσιο διάλογο και δε συνάδουν με το πνεύμα και την ιδεολογία της ΟΝΝΕΔ», έγραψε στο twitter ο κ. Τρούπος.
 Δέρβος: Οι κρεμάλες και τα ρατσιστικά σχόλια δεν έχουν θέση στην ΟΝΝΕΔ
"Εκφράσεις όπως αυτές που χρησιμοποίησε ο Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν συμβαδίζουν με το ύφος και τις αρχές που διαχρονικά πρεσβεύει η ΟΝΝΕΔ. Ως εκ τούτου, ακολουθώντας τις καταστατικές διαδικασίες, καλείται άμεσα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Οργάνωσης, προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Οι κρεμάλες και τα ρατσιστικά σχόλια δεν έχουν θέση στην ΟΝΝΕΔ. Δεν είμαστε ίδιοι με τα κόμματα της συγκυβέρνησης, που χωρίς ντροπή προπηλάκιζαν λεκτικά και σωματικά τους πολιτικούς τους αντιπάλους, ανοίγοντας το βόθρο της άνω και της κάτω πλατείας. Το ήθος που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ στην εξουσία πρέπει να ηττηθεί και θα ηττηθεί από εμάς", σημειώνει σε δήλωσή του επί του θέματος ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την παραπομπή του κ. Τρούπου στο Πειθαρχικό της γαλάζιας νεολαίας.