Το καταφύγιο αδέσποτων ζώων «Τετραποδάκια Βύρωνα» επισκέφτηκε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, μαζί με μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου και στελέχη της Οργάνωσης, με αφορμή το νέο νομοσχέδιο για την προστασία των αδέσποτων ζώων και των ζώων συντροφιάς, αλλά και για να παραδώσουν ζωοτροφές για τους τετράποδους φίλους μας.

Εκεί, μας υποδέχτηκαν οι εθελόντριες Μαρία και Μαριάννα, εκπροσωπώντας την εθελοντική ομάδα του Καταφυγίου που έχει στόχο την προστασία και τη φροντίδα εγκαταλελειμμένων ζώων στην περιοχή του Βύρωνα, καθώς και η Διευθύντρια Πολιτισμού και Νεολαίας του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων Γεωργία Παράσχου.

Η μικρή αυτή εθελοντική ομάδα στον Βύρωνα έχει ξεκινήσει τη δράση της από το 2003, επικεντρώνοντας την προσπάθειά της στα θέματα εμβολιασμών, στειρώσεων, σίτισης, προσωρινής στέγασης, ιατρικής περίθαλψης και προώθησης υιοθεσιών των αδέσποτων ζώων του Δήμου.

Ο πρόεδρος και τα μέλη της ΟΝΝΕΔ περιηγήθηκαν στο καταφύγιο, είδαν από κοντά τους χώρους όπου φιλοξενούνται τα ζώα και μίλησαν με τους εθελοντές για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να συνδράμει στο έργο τους, όπως είναι η προσφορά τροφής και φαρμάκων, η εθελοντική εργασία, οι προωθήσεις αγγελιών υιοθεσίας, η εικονική υιοθεσία ενός ζώου, οι μεταφορές ζώων προς τον κτηνίατρο και οι προσωρινές φιλοξενίες.

Το καταφύγιο αποτελεί ένα προσωρινό σταθμό περίθαλψης των ζώων μέχρι να ολοκληρώσουν τη θεραπεία τους και έπειτα, εμβολιασμένα, τσιπαρισμένα και στειρωμένα (τα θηλυκά) συνοδευόμενα από τις εξετάσεις τους να υιοθετηθούν με συμβόλαιο υιοθεσίας που παρέχεται από το Δήμο Βύρωνα.

Οι εθελοντές Μαριάννα, Ζωή, Μαρία, Χρυσούλα, Στέλλα, Θοδωρής, Μαρία, Ελένη, Κωνσταντίνος, Έλλη, Εύα και Αριάδνη είναι εκείνοι που φροντίζουν μαζί με τη βοήθεια του Δήμου, ώστε οι εγκαταλελειμμένοι τετράποδοι φίλοι μας να έχουν μια μεγάλη σταθερή αγκαλιά.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για το νέο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την ευζωία των ζώων συντροφιάς που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση και στοχεύει στη θεσμοθετημένη και αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ κράτους, τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστημόνων, φιλοζωικών οργανώσεων και πολιτών, για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ζώων συντροφιάς και την προστασία των αδέσποτων ζώων.

Παράλληλα, ανανεώσαμε το ραντεβού μας με τους ανθρώπους του καταφυγίου, υποσχόμενοι πως θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε το έργο τους και δημιουργώντας ειδικό χώρο στα γραφεία της Οργάνωσης προκειμένουν να συγκεντρώνουμε τρόφιμα και άλλα είδη για τις ανάγκες των τετράποδων φίλων μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Στην επίσκεψη στο καταφύγιο παρευρέθηκαν και ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ Νίκος Σιαδήμας, ο Υπεύθυνος Οργανώσεων Αττικής Απόστολος Γούτας, η αν. Υπεύθυνη Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ειρήνη Πράγια και ο Γραμματέας της ΔΗΜ.ΤΟ. ΟΝΝΕΔ Βύρωνα Παύλος Μανιάτης.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε μετά το πέρας της επίσκεψης: «Η προστασία των αδέσποτων ζώων είναι δείγμα πολιτισμού. Αξίζουν συγχαρητήρια στους εθελοντές του Καταφυγίου που αγωνίζονται καθημερινά για να πρστατεύσουν αυτά τα πλάσματα που μας δείχνουν καθημερινά την αγάπη τους με κάθε τρόπο και για να τους παρέχουν καλύτερες συνθήκες ζωής. Με το νέο νομοσχέδιο προστασίας των ζώων, η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δίνουν λύσεις, δημιουργώντας νέα ψηφιακά εργαλεία με τα οποία θα καταφέρουμε να περιορίσουμε των αριθμό των αδέσποτων ζώων, να εκσυγχρονίσουμε τα καταφύγια, να εγγράψουμε όλα τα ζώα συντροφιάς σε ένα ενιαίο Εθνικό Μητρώο και παράλληλα να αυστηροποιήσουμε τις ποινές για την εγκατάλειψη και κακοποίηση».

Δείτε το βίντεο με στιγμιότυπα από την επίσκεψή μας στο Καταφύγιο Ζώων «Τετραποδάκια Βύρωνα»:

https://youtu.be/ey-k7lTyR60

Πληροφορίες για την υιοθεσία αδέσποτων από το καταφύγιο του Βύρωνα μπορείτε να βρείτε εδώ: strayvoice.org/vyronas

Eπικοινωνία: byronshelter@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.