Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, τιμάμε όλους όσοι παλεύουν εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο νυχθημερόν προκειμένου να μας προστατέψουν από την πανδημία του κορωνοϊού. Στο όνομα, λοιπόν, όλων αυτών που αγωνίζονται στα νοσοκομεία της χώρας μας, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, συνάντησε νέους ιατρούς και ειδικευόμενους ιατρούς που εργάζονται σε δημόσια νοσοκομεία και συνομίλησε μαζί τους, ενώ η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης και διασποράς του κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος και οι νέοι ιατροί συνομίλησαν για τα θέματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν σε ένα νοσοκομείο, τόσο σε συνθήκες κανονικότητας, όσο και κατά την άοκνη μάχη που δίνουν τον τελευταίο χρόνο κόντρα στον κορωνοϊό. Μας διηγήθηκαν το πώς βιώνουν καθημερινά την πίεση, τις αλλαγές και τις βελτιώσεις που έχουν γίνει στο σύστημα υγείας αλλά και το πόσο κομβική είναι η συμβολή του εμβολιασμού -ειδικά μεταξύ των υγειονομικών, αλλά και φυσικά στο γενικό πληθυσμό- στο να δοθεί ένα οριστικό τέλος σε αυτή την πολύμηνη δοκιμασία που έχει ταλαιπωρήσει όλο τον κόσμο και έχει στοιχίσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές.

Είναι χρέος μας να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εκείνους τους ανθρώπους που καθημερινά αγωνίζονται για την υγεία όλων μας, κάτι που μέχρι πριν ένα χρόνο θεωρούσαμε δεδομένο, αλλά και να τους ευχαριστήσουμε έμπρακτα τηρώντας τα μέτρα όσο κι αν έχουμε κουραστεί, όσο κι αν δοκιμάζεται η υπομονή μας. Οφείλουμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους και να εμβολιαστούμε όλοι εμείς και οι δικοί μας άνθρωποι. Για να κερδίσουμε τη μάχη κόντρα στην πανδημία, για να κερδίσουμε πίσω τις ζωές μας.

Παράλληλα, οι νέοι ιατροί, ο πρόεδρος και τα μέλη της ΟΝΝΕΔ αποφάσισαν την έναρξη μιας καινούριας προσπάθειας με στόχο τη συνδιαμόρφωση μιας δέσμης προτάσεων που θα αφορούν τον κλάδο της υγείας, την περαιτέρω αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την στήριξη όλου του υγειονομικού προσωπικού στην κατεύθυνση των αλλαγών που ήδη έχει δρομολογήσει η Κυβέρνηση, η οποία θα ξεκινήσει μέσα από μια διαβούλευση με τους άμεσα ενδιαφερόμενους και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της χώρας και των πολιτών.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε με το πέρας της συνάντησης: «Οι άνθρωποι που συναντήσαμε σήμερα είναι οι νέοι που αποτελούν το παράδειγμα για όλους μας. Εκείνοι που καθημερινά αγωνίζονται και, παρά την σωματική και ψυχική τους κούραση, δεν σταματούν λεπτό να είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για να εξασφαλίσουν την υγεία όλων μας. Για εκείνους που δεν έχουν τη δυνατότητα να πουν “κουράστηκα” ή “τα παρατάω”, δεν έχουμε κι εμείς το δικαίωμα να λέμε ότι δεν έχουμε άλλες αντοχές. Το Σύστημα Υγείας, παρά την πίεση, δεν λυγίζει και το ίδιο έχουμε χρέος να κάνουμε κι εμείς. Είναι χρέος μας να διαφυλάξουμε την υγεία μας, τόσο με την τήρηση των μέτρων, τώρα που είμαστε στη γραμμή του τερματισμού, όσο και με τον εμβολιασμό μας. Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε σε επαφή με τους νέους επιστήμονες, προκειμένου από κοινού να διαμορφώσουμε μια πρόταση που θα βοηθήσει έμπρακτα τη δημόσια υγεία».

Στη συνάντηση συμμετείχαν:

- Ο Βαγγέλης Στάθης, Ειδικευόμενος Γυναικολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αλεξάνδρα» και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.

- Η Νίκη Αντωνοπούλου, Ειδικευόμενη Ιατρός

- Ο Χρήστος-Δαμιανός Καλογερομήτρος, Ειδικευόμενος Χειρουργικής στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά

- Ο Βασίλης Καραγιάννης, Ιατρός-Γυναικολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αλεξάνδρα».

- Η Άννα Κοντογεώργου – Ειδικευόμενη Παιδιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

- Η Μάρα Τσιτσίκα, Ειδικευόμενη ΩΡΛ Χειρουργικής στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και μέλος της Γραμματείας Εθελοντισμού της ΟΝΝΕΔ.


Παρακολουθήστε ένα σύντομο βίντεο από τη συνάντηση:

https://youtu.be/GrHfevLOOG8

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.