Κυβερνητικά στελέχη, εκπρόσωποι κομμάτων, ευρωβουλευτές, βουλευτές αλλά και διακεκριμένες προσωπικότητες συμμετέχουν στις εργασίες του “Euro-FEM Business Angels Forum”, το οποίο διοργανώνεται μέσω τηλεδιασκέψεως από το ΒΕΠ την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 από τις 10:00’ το πρωί έως τις έξι το απόγευμα. Ο θεσμός αποσκοπεί στη δικτύωση μεταξύ γυναικών επιχειρηματιών από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Τουρκία. 

Τις εργασίες του “Euro-FEM Business Angels Forum” θα χαιρετίσουν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νικόλαος Παπαθανάσης, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Καινοτομίας κ. Αθανάσιος Κυριαζής και η βουλευτής Α’ Αθηνών κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία αποτελεί και επίτιμο μέλος στο I.C.C. Women Hellas (Hellas International Chamber of Commerce Women). Την Αξιωματική Αντιπολίτευση θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χάρης Μαμουλάκης ενώ από το Κίνημα Αλλαγής θα συμμετέχει η Ευρωβουλευτής κ. Εύα Καϊλή, η οποία είναι Πρόεδρος της Επιτροπής για το Μέλλον της Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μετά τους χαιρετισμούς των πολιτικών έχει προγραμματισθεί παρουσίαση των εταίρων αλλά και των δράσεων του “EuroFem Project”. 

Στη δεύτερη ενότητα του φόρουμ, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας θα παρουσιάσει το Ελληνικό Οικοσύστημα Νεοφυών Επιχειρήσεων “Elevate Greece” ενώ ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Ιωάννης Τσακίρης θα ενημερώσει τους συνέδρους σχετικώς με το Ταμείο Συνεπενδύσεων με Επιχειρηματικούς Αγγέλους (Business Angels co-investment fund). Τέλος, η Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών κ. Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου θα απευθύνει ομιλία. 

Την έναρξη της τρίτης ενότητας του “Euro-FEM Business Angels Forum” θα κάνει η Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος κ. Λίνα Τσαλταμπάση. Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις για: 

  • Τις εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) από ακαδημαϊκό του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

  • Τα προβλήματα και τις προοπτικές της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, από την Δρ. Βικτώρια Πέκκα, καθηγήτρια στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. 

  • Τα διεθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, από τον Σύμβουλο του Δημάρχου Πειραιώς σε θέματα Χρηματοδοτήσεων κ. Ηλία Σαλπέα.  

Στη συνέχεια, το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσιάσεις “Business Angels” από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Τουρκία, αλλά κι ένα ‘pitching event’ στη διάρκεια του οποίου θα παρουσιαστούν επιχειρηματικές ιδέες από εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων (start ups). Με ενδιαφέρον αναμένονται οι παρουσιάσεις βέλτιστων πρακτικών που έχουν υλοποιηθεί σε χώρες όπως είναι η Ισπανία και η Τουρκία. 

Οι εργασίες του φόρουμ θα κορυφωθούν με την παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών από ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν αξιοποιήσει χρηματοδοτικά εργαλεία. 

Το “Euro-FEM Business Angels Forum” θα ολοκληρωθεί με την ομιλία της ψυχολόγου κ. Σταυρούλας Μπαντούνα σχετικώς με τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, η οποία θα αποτελέσει αφορμή για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Τις εργασίες του φόρουμ θα κλείσει η Υπεύθυνη Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Κλαίρη Περηφάνου παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα μια δράσης που αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές δράσεις ανταλλαγής εμπειριών και ενδυνάμωσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας. 

Το συντονισμό του φόρουμ θα κάνει η Business Consultant και Ειδικός Συνεργάτης του Προέδρου Β.Ε.Π. κ. Ευδοκία (Βίκυ) Μαυρομμάτη.


  • Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διοργάνωση μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής με ένα κλικ εδώ ή να λάβουν περισσότερες πληροφορίες στις τηλεφωνικές γραμμές 210.417.47.65 ή 210.412.12.98  για τον τρόπο συμμετοχής και λήψης συνδέσμου από τον οποίο θα παρακολουθήσουν διαδικτυακώς τις εργασίες του φόρουμ. 


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.