Υπέρ της μομφής κατά του Βίκτορ Όρμπαν, θα ταχθούν αύριο Τετάρτη, οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα social media, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, θα υποστηρίξουν έτσι την έκθεση που έχει συντάξει η ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Σαργκεντίνι και υποστηρίζει πως ο Ούγγρος παραβιάζει ευρωπαϊκές αξίες, καλώντας την Ένωση, να ενεργοποιήσει το άρθρο 7.
Το συγκεκριμένο άρθρο, προβλέπει αναστολή δικαιωμάτων εντός των πλαισίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ όπως είναι ήδη γνωστό από την εποχή που η συζήτηση περί Grexit βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη, δεν υπάρχει πρόβλεψη για αποβολή χώρας – μέλους.
Για να υπερψηφιστεί η πρόταση, χρειάζεται τα 2/3 του Ευρωκοινοβουλίου, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της και αρκετά από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο και ανήκει ο Βίκτορ Όρμπαν και το κόμμα του. Ήδη πάντως υπέρ της πρότασης, έχει ταχθεί εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.