Η  μικρή μας πόλη, στην ενιαία της πάντα μορφή τον τελευταίο καιρό,  έχει γίνει το επίκεντρο συζητήσεων γύρω από προθέσεις μεγάλων επενδυτών να αξιοποιήσουν μεγάλες εκτάσεις στη Λυκόβρυση που βρίσκονται στην ιδιοκτησία τους, αλλά αναξιοποίητες για χρόνια.
Πρόκειται για τα δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου που ο τοπικός φρόντισε να αναπαράγει γύρω από τη νέα επένδυση που βρίσκεται στα σκαριά από τον εκ Βενεζουέλας ομογενή κο ΠΑΝ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ο οποίος προτίθεται να κατασκευάσει, επενδύοντας πολλά εκατομμύρια, ένα τεράστιο πολυχώρο (Mall) στις παρυφές της πόλης της Λυκόβρυσης με την εθνική οδό, αντίστοιχο με αυτό που έχει κατασκευαστεί από τον ίδιο όμιλο στον Άγιο Δημήτριο, σαφώς όμως πιο φιλόδοξο και μεγαλύτερης επιχειρησιακής εμβέλειας.
Όταν τέτοιου ύψους επιχειρηματικές δραστηριότητες προτίθενται να υλοποιηθούν στην πόλη μας είναι αναμφισβήτητα ένα σπουδαίο γεγονός από κάθε άποψη! Σαφώς άπτεται των διοικητικών αρμοδιοτήτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι συμπολίτες μας όμως μαθαίνουν την εξέλιξή του από τον τύπο. Αναμφισβήτητα ένα τέτοιο έργο θα αλλάξει τη ζωή ή ακόμα και την επιχειρηματική δραστηριότητα ενός μεγάλου μέρους των συμπολιτών μας.
http://www.thessi.gr/wp-content/uploads/kleisto_lykovrisi-e1472214379938.jpg
Ιδιαίτερα όμως εμείς, επιθυμούμε να επισημάνουμε πως η προστιθέμενη αυτή μεγάλη επένδυση πρόκειται να υλοποιηθεί δίπλα στο πολύπαθο κλειστό γυμναστήριο της Λυκόβρυσης που όλοι ανεξαιρέτως οι συμπολίτες μας εδώ και χρόνια αναμένουν επιτέλους την οριστική του αποπεράτωση. Οι υποσχέσεις της Δημοτικής Αρχής και όλων των εμπλεκομένων στέρεψαν την υπομονή των συμπολιτών μας!
Μήπως αυτή η νέα υπερεπένδυση τροχοπεδήσει ακόμη περισσότερο την αποπεράτωσή του? 
Μήπως η καθυστέρησή του είναι μέρος του σχεδίου για όλη την ευρύτερη περιοχή στην οποία θα κατασκευαστεί ο πολυχώρος?
Ερωτήματα που η Δημοτική Αρχή όφειλε να απαντήσει ήδη και να ενημερώσει τους συμπολίτες μας. Το κλειστό γυμναστήριο είναι αδήριτη ανάγκη να αποπερατωθεί και να παραδοθεί στους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα τη νέα γενιά που ήδη δείχνει απογοητευμένη.
Προτείνουμε να γίνει μια συνάντηση όλων των εμπλεκομένων φορέων αφού πρώτα η δημοτική αρχή έχει κάνει μια μελέτη και φέρει την εισήγηση της για συζήτηση πριν πάρει κάποια απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο.
http://www.lp2020.com/wp-content/uploads/2018/02/MALL-ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-300x60.jpg
Ας γίνουν όσες επενδύσεις αποφασιστούν υπό τον όρο να είναι νόμιμες και να εκπληρούν τις πολεοδομικές και χωροταξικές προδιαγραφές της περιοχής. Δεν υπεισερχόμεθα στην σκοπιμότητα της κατασκευής του έργου. Άλλοι είναι αρμόδιοι προς το παρόν να το κρίνουν. Εμείς συνδέουμε αυθόρμητα και απλά την αποπεράτωση του κλειστού γυμναστηρίου της Λυκόβρυσης με την υπερεπένδυση στην περιοχή.
Θα περιμέναμε, από τη διοίκηση του Δήμου, τον Δήμαρχο αλλά και τις παρατάξεις της μειοψηφίας και τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους να έχουν ευαισθητοποιηθεί και να έχουν τοποθετηθεί για το θέμα, δυστυχώς επικρατεί εκκωφαντική σιωπή. Γιατί άραγε;
Αναμένουμε τις ήδη καθυστερημένες απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής. Το οφείλει σε όλους τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα της Λυκόβρυσης.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.