Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε φυλλάδιο οδηγιών της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Αργεντινής (AFA), που περιελάμβανε οδηγίες προς του δημοσιογράφους για το «πώς να φλερτάρουν μία Ρωσίδα», ενόψει του Μουντιάλ.
Οι οδηγίες προκάλεσαν κατακραυγή στα social media και η Ομοσπονδία αναγκάστηκε να τις αποσύρει, ενώ απολογήθηκε ότι επρόκειτο για λάθος και ότι το επίμαχο απόσπασμα τυπώθηκε κατά λάθος.
Σύμφωνα πάντως με όσα πρόλαβαν να διαρρεύσουν στα κοινωνικά δίκτυα και δημοσιεύει το BBC η Ομοσπονδία συνιστά στους δημοσιογράφους που πρόκειται να επισκεφθούν τη Μόσχα να «φαίνονται καθαροί, να μυρίζουν όμορφα και να ντύνονται ωραία» ώστε να εντυπωσιάζουν τις Ρωσίδες και τους παρακινεί να συμπεριφέρονται στις γυναίκες σαν να είναι «κάποιος που αξίζει».
Από την αρχή ακόμη του κειμένου, ο συντάκτης του ήταν ξεκάθαρος: «Επειδή οι Ρωσίδες είναι όμορφες, πολλοί άνδρες τις θέλουν απλά για κρεβάτι».
Και οι οδηγίες συνεχίζουν: «Πιθανόν να το επιθυμούν και αυτές, αλλά οι γυναίκες είναι πρόσωπα που θέλουν να νιώθουν σημαντικές και μοναδικές».
«Μην ρωτάτε ανόητες ερωτήσεις για το σεξ. Για τους Ρώσους, το σεξ είναι κάτι προσωπικό και δεν συζητείται δημοσίως», προστίθεται σε άλλο σημείο. 
Το φυλλάδιο προειδοποιεί επίσης τους άνδρες δημοσιογράφους για την ιδιοσυγκρασία των γυναικών στη Ρωσία: «Οι Ρωσίδες αρέσκονται να παίρνει την πρωτοβουλία ο άνδρας.  Εάν δεν έχετε εμπιστοσύνη πρέπει να εξασκηθείτε στο να μιλάτε στις γυναίκες».
«Να θυμάστε ότι πολλές Ρωσίδες δεν γνωρίζουν πολλά για τη χώρα μας, είστε λοιπόν καινούριοι και διαφορετικοί, και αυτό  είναι το πλεονέκτημά σας έναντι των Ρώσων».
Τέλος οι οδηγίες της Αργεντίνικης Ομοσπονδίας προτρέπει τους δημοσιογράφους να είναι επιλεκτικοί :
«Κανονικά, οι Ρωσίδες ενδιαφέρονται για σημαντικά πράγματα αλλά βεβαίως θα βρείτε και εκείνες που νοιάζονται μόνο για υλικά πράγματα, όπως τα λεφτά ή αν είστε όμορφος. Αλλά μην ανησυχείτε. Υπάρχουν πολλές όμορφες γυναίκες στη Ρωσία και δεν είναι όλες για εσάς. Να είστε επιλεκτικοί».