Με ανακοίνωσή της, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, η φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, πανηγυρίζει καθώς κατακτά για 31 συνεχόμενη χρονιά την πρωτιά στις φοιτητικές εκλογές.
Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της και επικαλούμενη τις κατά τόπους οργανώσεις της, η συμμετοχή παρέμεινε στα περσινά επίπεδα «απόδειξη ότι οι φοιτητές αγνόησαν το κλίμα τρομοκρατίας που μεθόδευσαν καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς εκείνοι που επενδύουν στην αποχή.
Σύμφωνα με τη ΔΑΠ «Στα Πανεπιστήμια, με ενσωματωμένο το 18% των φοιτητικών συλλόγων, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ λαμβάνει ποσοστό που αγγίζει το 48%, καταγράφοντας άνοδο δυο ποσοστιαίων μονάδων. Μάλιστα, αν διατηρηθεί αυτό το ποσοστό, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό της τελευταίας δεκαετίας. Ελαφρώς πτωτικά κινούνται ΠΑΣΠ και ΠΚΣ, διατηρεί τις δυνάμεις της η ΕΑΑΚ, ενώ το BLOCO, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, καταποντίζεται σε ποσοστό κάτω του 2%.
Στα ΤΕΙ, πάλι με ενσωματωμένο το 20% των φοιτητικών συλλόγων, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ είναι η αδιαμφισβήτητη κυρίαρχος, καταγράφοντας ποσοστό περίπου 60%, το οποίο είναι ανοδικό συγκριτικά με την περσινή χρονιά, με την ΠΚΣ να εμφανίζεται ως η επικρατέστερη για να καταλάβει τη δεύτερη θέση.
Υπενθυμίζεται ότι η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ αναρτά αποτελέσματα στις επίσημες σελίδες της στα social media. Η επόμενη ενημέρωση, με πιο προχωρημένη ενσωμάτωση, θα λάβει χώρα περίπου τα μεσάνυχτα».