Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα εμπλακεί σε κάθε περίπτωση στην Ελλάδα, ο τρόπος όμως θα γίνει σαφής στις 21 Ιουνίου, όπως δήλωσε η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, από το Βερολίνο όπου είχε συνάντηση με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.
«Το ΔΝΤ μπορεί ασφαλώς να εμπλακεί με διάφορους τρόπους, με διάφορα εργαλεία» δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν το Ταμείο θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα με οικονομική στήριξη ή μόνο με επίβλεψη.
«Θα δούμε και όλες τις επιλογές, αλλά σε κάθε περίπτωση θα εμπλακούμε στην Ελλάδα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τότε θα υπάρξει μια ας πούμε "αποκάλυψη", η οποία θα γίνει πολύ πιο σαφής στις 21 Ιουνίου. Τότε θα υπάρξει μια συνάντηση του Eurogroup και τότε θα γίνει σε όλους σαφές το τι εννοώ», πρόσθεσε η Λαγκάρντ.
Η επικεφαλής Λαγκάρντ συμμετείχε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε μετά την καθιερωμένη ετήσια συνάντηση της Ανγκελα Μέρκελ με τους επικεφαλής των μεγάλων διεθνών οικονομικών θεσμών (ΟΟΣΑ, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και Διεθνή Οργάνωση Εργασίας). Στο περιθώριο της συνάντησης, η κυρία Λαγκάρντ συναντήθηκε και κατ' ιδίαν με την κυρία Μέρκελ.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.