Για πολιτικό εξευτελισμό του Πάνου Καμμένου, κάνει λόγο ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία σχολιάζει τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας.
Η Πειραιώς ξεκαθαρίζει ότι όποια πλειοψηφία και αν επιλέξει η κυβέρνηση για να περάσει τη «συμφωνία των Πρεσπών» η Νέα Δημοκρατία δεν θα την επικυρώσει.
Η ανακοίνωση της ΝΔ, αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Δεν υπάρχουν πια λέξεις για να περιγράψει κανείς τον κ. Καμμένο.
Η δήλωσή του ότι η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να επικυρωθεί από 180 βουλευτές, αλλά ότι εκείνος θα την καταψηφίσει, θα μείνει στην ιστορία ως η επιτομή του πολιτικού αυτοεξευτελισμού.
Η Νέα Δημοκρατία εξυπακούεται ότι δεν θα επικυρώσει τη συμφωνία, όποια πλειοψηφία κι αν επιλέξουν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος.
Μαζί την υπέγραψαν και φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τα τετελεσμένα που ήδη δημιουργεί σε βάρος της Ελλάδας. Κατά τα λοιπά, είναι αναγκαίο για τον τόπο αυτή η κυβερνητική φαρσοκωμωδία που παρακολουθούμε να λήξει το συντομότερο δυνατό»
Πηγές της Νέας Δημοκρατίας, παρατηρούσαν πάντως ότι «ο πανικός των δυο κυβερνητικών εταίρων, τους έχει οδηγήσει πλέον σε πλήρη σύγχυση» αναφέροντας πως το αίτημα Καμμένου, το είχε απορρίψει μισή ώρα νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, ούτε συνταγματική ανάγκη».