«Δεν ντρεπόμαστε να αποκαλούμε τα μνημεία με αυτό που είναι στην πραγματικότητα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της σκοπιανής κυβέρνησης, Μίλε Μποσνιακόβσκι και αναφέρθηκε στο μέλλον των αγαλμάτων της πΓΔΜ που είναι αφιερωμένα στον Μέγα Αλέξανδρο και την οικογένειά του.
Το μνημείο του «έφιππου πολεμιστή» που έχει τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων θα ονομάζεται Μέγας Αλέξανδρος και στη βάση του θα διευκρινίζεται πως πρόκειται για προσωπικότητα της ελληνιστικής περιόδου και είναι μέλος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, δήλωσε ο Μποσνιακόφσκι. Σύμφωνα με τον ίδιο, το άγαλμα δεν θα κατεδαφιστεί αλλά θα παραμείνει στη θέση του και θα συμβολίζει τη φιλία μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων.
«Το ίδιο θα συμβεί και με το μνημείο του Φιλίππου Β΄ και το μνημείο της Ολυμπιάδος και όλα τα μνημεία που τοποθετήθηκαν στο πλαίσιο του έργου “Σκόπια 2014”. Όλες οι πιθανές λύσεις για τα μνημεία που ανήκουν στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά θα είναι προς την κατεύθυνση της επιβεβαίωσης της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, δεν θα ντρεπόμαστε να αποκαλούμε τα μνημεία με αυτό που στην πραγματικότητα είναι», είπε ο Μποσνιακόβσκι.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.