Την ανάγκη να επιτευχθεί για το Σκοπιανό «μια ποιοτική και αμοιβαία αποδεκτή λύση η οποία θα είναι βιώσιμη» εκφράζει, σε σχετική ανακοίνωση που δημοσιοποίησε σήμερα Σάββατο, η κυβέρνηση της γείτονος.
Όπως τονίζεται ακόμη στην ανακοίνωση «η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης που θα προστατεύει και ενισχύει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των πολιτών της Δημοκρατίας της».
«Οι εικασίες περιφερειακών μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε αυτές τις ευαίσθητες στιγμές, δεν μπορούν να συμβάλουν σε αυτόν τον στρατηγικό στόχο εθνικού συμφέροντος», σημειώνει ακόμη η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ.
Τέλος, τονίζει πως η οικοδόμηση φιλίας μεταξύ των δύο χωρών είναι ένα μεγάλο στοίχημα για το κοινό μέλλον και η συνεργασία στο μέλλον μόνον θα αυξάνεται.
«Η κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων, της ένταξης στην ΕΕ και του ΝΑΤΟ και είναι σαφές ότι για την επίτευξή τους είναι απαραίτητο να ξεπεραστεί το πρόβλημα με το όνομα» αναφέρει η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ».
Η ανακοίνωση από την κυβέρνηση της γειτονικής κυβέρνησης έρχεται, ενώ το τηλέφωνο του Αλέξη Τσίπρα δεν έχει ακόμη χτυπήσει, γεγονός που σημαίνει πως θα καθυστερήσει κι άλλο το ραντεβού Τσίπρα-Ζάεφ.