Εν τω μέσω δηλώσεων του Προέδρου της για προδότες, αγώνα “των πραγματικών Ελλήνων” και ξεπούλημα της πατρίδας, τέσσερις ημέρες μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, η ΚΕΔΕ θα συνεδριάσει στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στα Γραφεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αύριο Πέμπτη 21 Ιουνίου στις 14.00.
Δύο ώρες πριν τη Συνεδρίαση, όπως ήδη σας έχει ενημερώσει ο AIRETOS, θα δοθεί συνέντευξη τύπου Γ. Πατούλη – Απ. Τζιτζικώστα – Λ. Κυρίζογλου, στον ίδιο χώρο, με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, “τις εξελίξεις στο Μακεδονικό ζήτημα”.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ συμμετείχε με ομιλία τόσο στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα την ώρα που διεξαγόταν η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής εναντίον της Κυβέρνησης, αλλά και στις Πρέσπες ενώ υπογραφόταν η Συμφωνία.
Στο από 15/6 Δ.Τ. της ΚΕΔΕ, ο Γ. Πατούλης ουσιαστικά αποκάλεσε τον Υπουργό Εσωτερικών προδότη, καθώς ανέφερε “Ο σοφός ελληνικός λαός έχει μια παροιμία για περιπτώσεις σαν του κου Σκουρλέτη. Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον ΠΡΟΔΟΤΗ κανείς”. 
Στην ίδια Ανακοίνωση υπήρχαν κατηγορίες κατά της Κυβέρνησης για ξεπούλημα της πατρίδας, ειδικότερα αναφερόταν “Κατεστημένο είναι πλέον ο κ. Σκουρλέτης, ως μέλος της σημερινής Κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ενός κόμματος, που (…) ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ και τα εθνικά συμφέροντα, για να είναι αρεστοί στους δανειστές και για να διατηρήσει ο ίδιος , την υπουργική του καρέκλα”.
Αντιστοίχως, ο Γ. Πατούλης στην από 17/6 ανάρτησή του στο twitterέκανε ξανά λόγο για “προδοσία”, σημειώνοντας “ Αυτή η συμφωνία είναι ΠΡΟΔΟΣΙΑ ! (…) Tώρα αρχίζει ο αγώνας ΤΩΝ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ !”.

Δεδομένης της συγκεκριμένης -πρωτόγνωρης για το ανώτατο θεσμικό όργανο της Αυτοδιοίκησης- ρητορικής,με ενδιαφέρον αναμένονται ενδεχόμενες τοποθετήσεις Παρατάξεων ή/και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου στην επικείμενη Συνεδρίαση.

Φαίνεται πάντως πως στο διάβασμα το έχουν ρίξει στην ΚΕΔΕ και μάλιστα η ταυτόχρονη μελέτη πολλών Αιρετών ή/και υπαλλήλων για το θέμα είναι αυξημένη.  Γι’ αυτό εντοπίζονται ομόφωνες(όπως αναγράφεται, δηλαδή με συναίνεση όλων των Παρατάξεων) Αποφάσεις του Δ.Σ., με τις οποίες αποφάσισαν τη σκοπιμότητα (24/5 https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%96%CE%994%CE%9F%CE%9B2%CE%A6-0%CE%A1%CE%A0 και τη διάθεση πίστωσης (12/6 https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A98%CE%A9%CE%93%CE%9F%CE%9B2%CE%A6-%CE%95%CE%95%CE%96 ) για την αγορά δέκα (10) αντιτύπων του βιβλίου "Μακεδονία Αρχαιολογία–Πολιτισμός" - Μέλαθρον Οικουμενικού Ελληνισμού, "στο οποίο τεκμηριώνεται η ελληνικότητα της Μακεδονίας από αρχαιοτάτων χρόνων μέσα από τα γράμματα και τον πολιτισμό".   Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στην 1η ομόφωνη Απόφαση και τα 10 αντίτυπα είναι “για το αρχείο (τη βιβλιοθήκη) της ΚΕΔΕ”, με κόστος 848 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Σημειώνουμε, τέλος, ότι στη Θεσσαλονίκη ξεκινά την ίδια ημέρα, συγκεκριμένα από 21 έως 23 Ιουνίου, η 12η Πανελλήνια Σύνοδος των ΦΟΔΣΑ με φετινό θέμα “Η ώρα των λύσεων στη διαχείριση των απορριμμάτων”.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.