Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) κα Σταυρούλα Αντωνάκου  και ο Διευθυντής του Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού κ. Βασίλης Νάνος, παραχώρησαν σήμερα, συνέντευξη τύπου  στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά,  για το καλοκαιρινό  Piraeus Sports Camp,  που γίνεται εντελώς δωρεάν, για 4η χρονιά στον Δήμο Πειραιά, με την υποστήριξη ΠΑΕ Ολυμπιακός και απευθύνεται στους μαθητές των δημοτικών σχολείων  της πόλης.  
 


Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου, τόνισε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό της: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί ο Δήμος Πειραιά είναι ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα, που με αυτήν την ευγενική χορηγία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, καταφέρνει κάθε χρόνο, εδώ και τέσσερα χρόνια, να φιλοξενεί πάνω από 1.000 παιδιά δημοτών εντελώς δωρεάν», υπογράμμισε.
Με αφορμή το γεγονός ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός, χρηματοδοτεί για 4η χρονιά τα Summer Camp, προκειμένου να είναι δωρεάν για τους μαθητές της πόλης μας, αναφέρθηκε στη συνολικότερη συνεισφορά του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και δήλωσε, ότι «εάν δεν υπήρχε η στήριξή του, ο Δήμος Πειραιά,  παρά τις προσπάθειες που γίνονται, θα  είχε αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα,  λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα». Ενδεικτικά  επεσήμανε, ότι  πριν από δύο χρόνια, με το θέμα των προσφύγων, όπου χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά,  η ΠΑΕ Ολυμπιακός βοήθησε, ώστε πρώτα από όλα  οι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι που έφτασαν στην πόλη και έμειναν επί μήνες, να έχουν τα απολύτως απαραίτητα,  τα οποία δεν είχε προβλέψει κανείς. «Ακούγαμε ότι εδώ, είχαμε πρόσφυγες πολέμου και μετανάστες και  λιάζονταν», υπογράμμισε χαρακτηριστικά  η κα Αντωνάκου.  
Ο κ. Μαρινάκης – όπως είπε - και η ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν εκείνοι, που  βοηθώντας τον Δήμο Πειραιά, προσέφεραν  εκατοντάδες χιλιάδες μερίδες φαγητού επί μήνες.
Ανέφερε επίσης, την πολύμηνη παρουσία της ΠΑΕ  Ολυμπιακός και τη στήριξη στη Μάνδρα. Ακόμη υπενθύμισε την πολύτιμη προσπάθεια για τη βοήθεια  στην Unicef χάνοντας  στην ουσία έσοδα.
Αναφορά επίσης έκανε στις χορηγίες που έχουν γίνει στον Δήμο Πειραιά  για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, επισημαίνοντας ότι είναι υπεράνθρωπες οι προσπάθειες που κάνει ο Δήμος Πειραιά αυτή την εποχή, αλλά δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν πάρα πολλά πράγματα λόγω της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα μας.
Εξέφρασε τις ευχαριστίες της στον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά,  ως Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και ως Ολυμπιονίκης, τονίζοντας : «θα  τον παρακαλέσουμε να είναι συνεχώς δίπλα μας, αν και έχει δεσμευτεί ο ίδιος».
Η  κα Αντωνάκου μίλησε επίσης με την προηγούμενη ιδιότητά της,  ως Ολυμπιονίκης και ως παγκόσμια  πρωταθλήτρια,  αλλά  και ως μέλος της μεγάλης οικογένειας του Ολυμπιακού και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου από τον Ολυμπιακό Πειραιώς στο ανδρικό πόλο, που -όπως είπε- κάνει υπερήφανους όχι μόνο τους Πειραιώτες, αλλά ολόκληρη τη χώρα. Η Πρόεδρος του Ο.Π.ΑΝ.,  έδωσε θερμά συγχαρητήρια στη Διοίκηση του Ερασιτέχνη, υπογραμμίζοντας: «Είναι μία  τεράστια επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού,  αλλά εμείς οι Πειραιώτες αισθανόμαστε λίγο παραπάνω υπερήφανοι γιατί ο Ολυμπιακός Πειραιώς με τη βοήθεια ξανά του  ηγέτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, κρατάει ψηλά τη σημαία όλου του ερασιτεχνικού αθλητισμού και πρακτικά και ηθικά και με επιτυχίες», επεσήμανε,  λέγοντας πως ο κ.  Βαγγέλης Μαρινάκης, έχει δώσει μόνο για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό τα τελευταία χρόνια, πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ».
Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. εξέφρασε όμως τη θλίψη της  γιατί η επίσημη πολιτεία,  ακόμα και σήμερα, δύο ημέρες μετά, δεν έχει δώσει συγχαρητήρια σε μία Ελληνική ομάδα, η οποία κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης.  Όπως είπε: «δυστυχώς στην  Ελλάδα  αυτή την εποχή δεν έχουμε πολλά πράγματα για να υπερηφανευόμαστε στο εξωτερικό με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε».
Κλείνοντας η κα Αντωνάκου κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει, για τέταρτη χρονιά, στα camp και ανέφερε ότι  από σήμερα ξεκινάνε οι εγγραφές.
Η κα Αντωνάκου απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ενημέρωσε ότι μέχρι τώρα δεν έχει αποκλειστεί  κανένα παιδί  από SPORTS CAMP. Πέρσι συμμετείχαν 980 παιδιά και το μέγιστο όριο εξυπηρέτησης είναι 1100 παιδιά. Αν ξεπεραστεί κι αυτό το όριο – όπως είπε – θα βρεθεί κι άλλος τρόπος για να συμμετέχουν όλα τα παιδιά.

Ο Διευθυντής του Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού κ. Βασίλης Νάνος τόνισε, ότι  ο Ολυμπιακός είναι συνεπής για τέταρτη συνεχή  χρονιά, οργανώνει αθλητικά προγράμματα με τον Δήμο Πειραιά. Χαρακτήρισε τα  Piraeus Sports Camp, μια σημαντική παροχή του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα του ηγέτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός  κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.
Πρόσθεσε δε, ότι ο Ολυμπιακός θέλει να είναι κοντά στους δημότες και να παρέχει όσο τον δυνατόν καλύτερα πράγματα για τα παιδιά.  Υπογράμμισε  ότι τα  Sports Camp έχουν εδραιωθεί και έχουν καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια.  Σημείωσε ότι ήδη προσελκύουν αρκετά παιδιά και στόχος είναι να απορροφούν όσο το δυνατόν περισσότερα, κυρίως παιδιά του Δημοτικού.
Όπως είπε ο κ. Νάνος, τα αθλήματα τα οποία πραγματοποιούνται στις πέντε αθλητικές εγκαταστάσεις που έχουν επιλεγεί είναι: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κολύμβηση, ποδόσφαιρο σάλας, βόλεϊ,  καθώς  και παιδαγωγικά προγράμματα. Ανέφερε ότι επιδίωξη είναι τα παιδιά πριν τις καλοκαιρινές τους διακοπές να συμμετέχουν σε μια ήπια μετάβαση, να περάσουν όμορφα  με μια δημιουργική απασχόληση, να αποκομίσουν μια όμορφη εμπειρία και να ευχαριστηθούν. Έχουν επιλεγεί – όπως είπε -  πέντε κεντρικές εγκαταστάσεις, στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες για να διευκολυνθεί ο κόσμος, αλλά και για τις εγγραφές. Συμπληρώνοντας, διευκρίνισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να πάει ο κάθε δημότης το παιδί του σε όποια Δημοτική Κοινότητα επιθυμεί, ανεξάρτητα σε ποια Κοινότητα ανήκει.  Τέλος, υπογράμμισε ότι πρέπει να συμπληρωθεί το έντυπο για την αίτηση, η οποία πρέπει να συνοδεύεται  από ιατρική βεβαίωση και καταλήγοντας κάλεσε τους δημότες για συμμετοχή των παιδιών τους, η  οποία  είναι εντελώς δωρεάν.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις που θα διεξαχθεί το 4ο Piraeus Sports Camp, είναι οι εξής:
Κλειστό γυμναστήριο Π. Σαλπέας-Ακτή Ξαβερίου
Κλειστό γυμναστήριο 15ου Δημοτικού Σχολείου (Μουτσοπούλου και Υμηττού­)-Καμίνια
Κλειστό γυμναστήριο 2ου Λυκείου (Τζαβέλα)-Καστέλλα
Κλειστό γυμναστήριο 3ου Λυκείου-Μαυρομιχάλη
Πλαζ Βοτσαλάκια (Καραγεώργη Σερβίας 6)-Καστέλλα

Περίοδοι Camp:
Α΄ : 18-22/6/2018
Β΄ :  25-29/6/2018
Γ΄ :  2-6/7/2018
Δ΄:  9-13/7/2018

 Ώρες Camp:
 08:30-08:45 Προσέλευση Παιδιών
09:00-13:30 Δραστηριότητες
14:00-14:15 Αναχώρηση παιδιών

 Εγγραφές:
Κάθε παιδί μπορεί να δηλώσει συμμετοχή σε μια μόνο περίοδο. Για την εγγραφή,  χρειάζεται ο κηδεμόνας να προσκομίσει λογαριασμό ρεύματος ή τηλεφώνου.
Τα σημεία εγγραφών (Καθημερινά 10:00-14:00 έως και 3 ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της περιόδου):
 Α’ Δημοτική Κοινότητα – Λ. Χατζηκυριακού 89 & Κλεισόβης – 210 4599957
 Β’ Δημοτική Κοινότητα – Δραγάτση 1A – 210 4220064
 Δ’ Δημοτική Κοινότητα – Σπυρίδωνος, Πρώην Στρατόπεδο Παπαδογιωργή – 210 4827026
 Ε’ Δημοτική Κοινότητα – Καλλέργη 142 – 210 4622589
 Πλαζ Βοτσαλάκια- Καραγεώργη Σερβίας 6, Καστέλλα – 210 4136355
Οι παροχές για όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν είναι t-shirt Camp,  ελαφρύ γεύμα, φρούτο, βεβαίωση συμμετοχής.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.