Η 2η σερί γκέλα ήταν κάτι παραπάνω από ορατή για τον Άρη! Όλα αυτά ως το 87'! Τότε ο Ματέο κέρδισε το πέναλτι, που έκανε γκολ ο Γιουνές και στις καθυστερήσεις σκόραρε και ο ίδιος για το 2-0 εν μέσω αποθέωσης κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης!
Ένας «κοντός» τον έστειλε στην κορυφή
Ο Ματέο Γκαρσία έκανε και πάλι το θαύμα του και ο Άρης επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 2-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» Ο βραχύσωμος επιθετικός κέρδισε το πέναλτι στο 1-0 του Χαμζά Γιουνές, έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα στις καθυστερήσεις του αγώνα.
Ο Άρης φλέρταρε με νέα απώλεια βαθμών, στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, δεν ήταν δημιουργικός κι εκεί που όλα έδειχναν… χαμένα, ο Ματέο Γκαρσία έκανε τη διαφορά και άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα.
Κακός ο Άρης, άστοχος ο Αστέρας
Τελικά το επίπεδο επίδρασης της απουσίας του Μπρούνο Γκάμα ήταν αρκετά έντονο για τον Άρη καθώς οι «κίτρινοι» δεν είχαν ανάπτυξη. Η επιλογή του Νικολάς Κολάσο ως κεντρικός χαφ δεν βγήκε στον Πάκο Ερέρα καθώς ο Αργεντίνος μέσος ήταν εκτός κλίματος, ενώ η αριστερή πλευρά ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για την εστία του Κουέστα αλλά και δημιουργίας για τον Αστέρα Τρίπολης. Γενικώς οι φιλοξενούμενοι πάτησαν καλύτερα στο γήπεδο και θα μπορούσαν να είχαν βρεθεί μπροστά στο σκορ καθώς είχαν τρεις κλασικές φάσεις. Στο 8ο λεπτό και αφού ο Βλάχος από τη δεξιά πλευρά βρήκε άδειο γήπεδο, ο Τόνσο επωφελήθηκε της κόντρας και… κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ παρότι εκτέλεσε (περίπου) από το ύψος της μικρής περιοχής. Στο 23ο λεπτό ο Τριανταφυλλόπουλος – μετά εκτέλεση φάουλ – βρέθηκε στην πορεία της μπάλας αλλά ο Κουέστα είχε εξαιρετική αντίδραση και μπλόκαρε την μπάλα, για να ακολουθήσει μια εξαιρετική προσπάθεια από τον Τόνσο αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό.
Αποκομμένος ο Άρης και μόλις μία φάση
Ο Άρης είχε δυσκολία στο να ανταποκριθεί ακόμη και στην πίεση του Αστέρα Τρίπολης, με εξαίρεση τον Ματέο Γκαρσία δεν πήρε τίποτε από την μεσοεπιθετική γραμμή του και η μοναδική στιγμή του στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένα σουτ του Νικολάς Ντιγκινί στο 8ο λεπτό όπου ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε την μπάλα. Στο 22ο λεπτό ο Τζανακάκης μετά από ατομική προσπάθεια επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα πάνω από την εστία του Αστέρα.
Κρίμα η μπαλιά
Ο Πάκο Ερέρα απέσυρε στο ημίχρονο τον Νικολάς Κολάσο και χρησιμοποίησε τον Θωμά Ναζλίδη για έναν ρόλο μεταξύ μεσαίας γραμμής και Χαμζά Γιουνές. Σε επίπεδο δημιουργίας ο Άρης παρέμεινε στατικός αλλά είχε την ευκαιρία να σκοράρει στο 47ο λεπτό. Ο Ματίγια με εξαιρετική φαλτσαριστή μπαλιά έστειλε την μπάλα μπροστά στα πόδια του Νικολάς Ντιγκινί αλλά ο Γάλλος αντί να τελειώσει τη φάση, πάτησε την μπάλα για τον Γιουνές και η φάση πέρασε ανεκμετάλλευτη. Ο Άρης είχε ενέργεια στο δεύτερο ημίχρονο αλλά όχι και τον τρόπο παραβίασης της εστίας του Αστέρα. Αντιθέτως, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δύο φάσεις. Στο 52’ ο Κυριακόπουλος μάλλον αδίκησε την κούρσα του καθώς η εκτέλεσή του από αριστερά ήταν κακή και στο 56’ ο Τσιλιανίδης ήταν άστοχος με σουτ από το ύψος της περιοχής.
Ο Γιουνές έλυσε τον γόρδιο δεσμό
Καθώς ο χρόνος περνούσε και ο Άρης έδειχνε ανήμπορος να αλλάξει τη ροή του αγώνα ήρθε η φάση του 86ου λεπτού. Σε καθεστώς πίεσης του Άρη - προηγήθηκε ένα σουτ του Ναζλίδη όπου η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ – ο Σιώπης είδε την κάθετη πάσα του Ματέο Γκαρσία ο οποίος ανατράπηκε εντός της περιοχής από τον Παπαδόπουλο. Ο Κουμπαράκης σωστά υπέδειξε το πέναλτι και ο Χαμζά Γιουνές εκτέλεσε εύστοχα (1-0). Ο Αστέρας Τρίπολης βγήκε μπροστά για να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, δεν βρήκε φάση και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έπειτα από κλέψιμο της μπάλας από τον Βέλεθ, ο Άρης βρήκε παιχνίδι στο transition κι όπως στην Τούμπα προ λίγων ημερών, έτσι και τώρα ο Ματέο Γκαρσία έβαλε τη σφραγίδα του διαμορφώνοντας το 2-0 με διαγώνιο σουτ.
Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Ματέο Γκαρσία, Ναζλίδης (Άρης), Βλάχος, Παπαδόπουλος (Αστέρας Τρίπολης)
MVP: Ποιος άλλος; Ο Ματέο Γκαρσία. Ο Αργεντίνος κινήθηκε εξαιρετικά χωρίς την μπάλα στη φάση του πέναλτι, «τελείωσε» και το παιχνίδι στις καθυστερήσεις διαμορφώνοντας το 2-0.
Στο ύψος του: Αν και βραχύσωμος ο Μανώλης Σιώπης είδε την πάσα στον Ματέο Γκαρσία στη φάση του κερδισμένου πέναλτι του Άρη.
Αδύναμοι κρίκοι: Ο Νικολάς Κολάσο δεν εκμεταλλεύτηκε την παρουσία του στην 11αδα, χρησιμοποιώντας ως κεντρικός χαφ και ήταν εκτός κλίματος. Τσαπατσούλης και ημιτελής σε όλα του ο Νικολάς Ντιγκινί.
Η «γκάφα»: Στο 47ο λεπτό ο Νικολάς Ντιγκινί πήρε μια εξαιρετική μπαλιά από τον Ματίγια αλλά ο Γάλλος επιθετικός αφού αρχικά έχασε μέτρα, αντί να εκτελέσει πάτησε την μπάλα για τον επερχόμενο Γιουνές λες και το σκορ ήταν 3-0 για την ομάδα του.
Το «στραγάλι»: Ο Κουμπαράκης έχασε αρκετές φάσεις, χαρίστηκε στον Ινγκλέσιας σε μια κίτρινη κάρτα στο πρώτο ημίχρονο, σωστή η απόφασή του στο κερδισμένο πέναλτι του Άρη.
Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Άρης κέρδισε τους τρεις βαθμούς… όπως έχασε την περασμένη εβδομάδα στα Γιάννινα τον έναν της ισοπαλίας. Του τον χρωστούσαν οι νόμοι του ποδοσφαίρου και του το επέστρεψαν. Ο δε Αστέρας έφυγε με άδεια χέρια από τη Θεσσαλονίκη γιατί στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα ξέμεινε από ενέργεια.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.