κακοκαιρία στη Λέσβο/Φωτογραφία: IntimeNews

Σοβαρές ζημιές σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, αλλά και κατά τη διάρκεια ολόκληρης της νύχτας, στη Λέσβο, εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης.
Από τις καταρρακτώδεις βροχές προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε σπίτια και στο οδικό δίκτυο, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις που οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απεγκλώβισαν ανθρώπους που κινδύνεψε ακόμα και η ζωή τους.
Μία γυναίκα οδηγός προσπάθησε να περάσει κάθετα έναν δρόμο που είχε πλημμυρίσει από παρακείμενο ποτάμι. Το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και η ίδια είχε εγκλωβιστεί μέσα σε αυτό.
Η έγκαιρη επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είχε σαν αποτέλεσμα να απεγκλωβίσουν τη γυναίκα, η οποία παρασυρόταν μαζί με το αυτοκίνητό της προς το ποτάμι.
Ένας ιερέας εγκλωβίστηκε μέσα στο σπίτι του στον Παλαιόκηπο, το οποίο πλημμύρισε, και χρειάστηκε και εκεί η επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής για να τον απεγκλωβίσουν.
Αίσιο τέλος είχε και η περιπέτεια μίας οικογένειας, επίσης στον Παλαιόκηπο, που τα μέλη της είχαν εγκλωβιστεί από το νερό μέσα στο σπίτι τους και οι πυροσβέστες του έβγαλαν έξω με ασφάλεια.
Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στην Πλαγιά Πλωμαρίου από το σαρωτικό πέρασμα της «Πηνελόπης». Η λάσπη έφτασε μέχρι τις αυλές των σπιτιών και κάλυψε τραπεζοκαθίσματα και αυτοκίνητα, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα και αποθήκες.
Στο Πλωμάρι φούσκωσε ο χείμαρρος Σεδούντα βγάζοντας τους κατοίκους από τα σπίτια τους, θέλοντας να σώσουν τις περιουσίες τους.
Στην Αγία Παρασκευή οι κεντρικοί δρόμοι του χωριού έγιναν ποτάμια, ενώ δεν έλειψαν και τα πλημμυρισμένα υπόγεια με την πυροσβεστική υπηρεσία να παρεμβαίνει άμεσα για απάντληση υδάτων.
Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Λέσβου, αλλά και πολλές εθελοντικές ομάδες, έχουν τεθεί σε συναγερμό προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.