Αποτέλεσμα εικόνας για αχτσιογλου τσιπρας
Νέα τροφή στα σενάρια για την ημερομηνία των εκλογών και για το μεγάλο δίλημμα, άνοιξη η φθινόπωρο, δίνει η πληροφορία ότι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές 2019 έχει ήδη κλειδώσει η θέση για την Εφη Αχτσιόγλου, ενώ στην λίστα του ψηφοδελτίου των Ευρωεκλογών θα υπάρχουν και βαριά ονόματα υπουργών. 
Η πληροφορία επιβεβαιώνεται από διαφορετικές πηγές και αυτό σημαίνει, σύμφωνα με στελέχη της αντιπολίτευσης, ότι πιθανώς απομακρύνεται το σενάριο των πρόωρων εκλογών τον Μάϊο. Αντίθετα φαίνεται πως ο πρωθυπουργός επιλέγει να δώσει την μάχη των ευρωεκλογών, επιστρατεύοντας βαριά ονόματα, ώστε τουλάχιστον να αποφύγει την βαριά ήττα.
Εκτός από την Εφη Αχτσιόγλου, θέση στο ευρωψηφοδέλτιο θα έχουν φυσικά και οι νυν ευρωβουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωνσταντίνα Κούνεβα και Στέλιος Κούλογλου, ενώ έχουν ήδη δρομολογηθεί οι υποψηφιότητες του Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Γιάννη Μουζάλα, της Λυδίας Κονιόρδου, αλλά και του σημερινού υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου.
Ο χαρακτήρας της εθνικής αναμέτρησης για τις ευρωεκλογές είναι άλλωστε μονόδρομος για τον Αλέξη Τσίπρα αφού αυτή είναι η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, που θα δώσει στην μάχη για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χαρακτήρα δημοψηφίσματος. 
Άλλωστε έτσι  αντιλαμβάνεται το εκλογικό σώμα την μάχη των ευρωεκλογών και φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις. Την μεγάλη συσπείρωση δηλαδή της ΝΔ, που προκύπτει από το σαφές διακύβευμα που τίθεται εκ των πραγμάτων. Που δεν είναι άλλο από το «ναι η όχι στον ΣΥΡΙΖΑ».
Η ελπίδα του Αλέξη Τσίπρα, που φυσικά δεν υποτιμά τα συμπεράσματα των δημοσκοπήσεων, και γνωρίζει ότι θα ηττηθεί, αλλά θέλει να μετριάσει τις εντυπώσεις, είναι ότι η ψήφος για την Ευρωβουλή, αφού θα συμπέσει με τον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, θα επιτρέψει την κινητοποίηση των απρόθυμων και απογοητευμένων ψηφοφόρων του κυβερνόντος κόμματος του 2015, που σε διαφορετική περίπτωση θα επέλεγαν την αποχή. Και ενδεχομένως αυτή η συμμετοχή, να του επιτρέψει να κερδίσει ένα σχετικά αξιοπρεπές αποτέλεσμα, με μικρότερη διαφορά από τη ΝΔ από όσο προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις, που με την σειρά του θα του επιτρέψει να «τρενάρει» τις εθνικές εκλογές έως το Φθινόπωρο.
Σε αντίθετη περίπτωση, και στην περίπτωση που η διαφορά είναι μεγάλη, ορισμένοι δεν αποκλείουν να στηθούν οι κάλπες ακόμα και στην αρχή του καλοκαιριού, με τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει στην εκλογική αναμέτρηση χαρακτήρα «επιβίωσης» της Αριστεράς, απέναντι στην «επέλαση» της συντηρητικής παράταξης, την οποία θα παρουσιάσει ως ακραία, δεξιά και εθνικιστική, με προθέσεις ρεβανσισμού. Επαναλαμβάνοντας σε κάθε ευκαιρία, την ανάγκη συσπείρωσης της κεντροδεξιάς, ώστε να αποφευχθεί η επιστροφή της Δεξιάς. Ποντάροντας δηλαδή στο αντιδεξιό συναίσθημα μιας μερίδας του εκλογικού σώματος.
Οριστικές αποφάσεις πάντως δεν έχουν ληφθεί και σίγουρα δεν θα ανακοινωθούν πριν από τον Απρίλιο.
Σε κάθε περίπτωση η ΝΔ ετοιμάζεται για τις ευρωεκλογές, χωρίς να αποκλείει καθόλου και το ενδεχόμενο του εκλογικού αιφνιδιασμού- αν και η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο- και ήδη από χθες ανακοίνωσε και τους υπόλοιπους υποψηφίους ευρωβουλευτές.  Ενώ οι πληροφορίες θέλουν το εκλογικό επιτελείο της Πειραιώς να έχει ολοκληρώσει και τις ετοιμασίες για τα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών.
Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, η αμφιθυμία του πρωθυπουργού όσον αφορά τον χρόνο των εκλογών, παρά τα καθαρά σημάδια για εκλογές τον Οκτώβριο, έχει βάλει πάγο στην προετοιμασία της υπόλοιπης λίστας για τις ευρωεκλογές. Για παράδειγμα η υποψηφιότητα της Ελενας Κουντουρά δεν μπορεί να κλείσει, παρά την εκπεφρασμένη θέληση της υπουργού Τουρισμού με μετακομίσει στις Βρυξέλλες, αφού θα πρέπει να παραιτηθεί προηγουμένως από την ελληνική Βουλή, γεγονός  που θα στερήσει την πλειοψηφία των 151 βουλευτών που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, από μια κρίσιμη ψήφο. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Σπύρο Δανέλλη. Αρα υπάρχει αναμονή.
Για το ευρωψηφοδέλτιο ακούγονται ακόμα, χωρίς όμως καμία επιβεβαίωση, τα ονόματα του Ηλία Νικολακόπουλου, καθώς επίσης και αυτά της Ράνιας Σβίγκου, του Γιώργου Κυρίτση, της Τασίας Χριστοδουλοπούλου και του Γιάννη Μπουρνούς.
Από τον χώρο της κεντροαριστεράς επίσης ακούγονται πολλά ονόματα αλλά η εικόνα δεν είναι ακόμα σαφής. Πιθανολογούνται ως υποψήφιοι οι Λούκα Κατσέλη, Μαριλένα Κοππά, Σωτήρης Βαλντέν και Μαρία Ρεπούση.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.