720_625718_4e8a145ceb-b15d0f4d7a9e4c3f

 Πάνω σε ένα ξύλινο σκάφος βρίσκονταν επί τρεις ημέρες χωρίς νερό, 55 μετανάστες, με τέσσερα βρέφη και τρεις γυναίκες εγκυμονούσες, χωρίς να έχουν τροφή και νερό!

Η Ιταλική ακτοφυλακή και η αστυνομία, διέσωσε τους μετανάστες, τους οποίους εντόπισε πλοίο της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Proactiva Open Arms, νοτιοδυτικά του νησιού Λαμπεντούζα. «Ένα ξύλινο σκάφος εντοπίστηκε, είχε αναχωρήσει από τη Λιβύη με 40 ανθρώπους να επιβαίνουν σε αυτό, ανάμεσά τους τέσσερα βρέφη και τρεις έγκυες γυναίκες», ανακοίνωσε η ΜΚΟ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτώντας δύο φωτογραφίες που έδειχναν κουρασμένους μετανάστες σε μια μπλε ψαρόβαρκα.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, οι μετανάστες ήταν επί τρεις ημέρες στη θάλασσα και είχαν σοβαρή αφυδάτωση. «Τους προσφέρουμε φροντίδα και προειδοποιήσαμε τις αρμόδιες αρχές για να αναλάβουν αυτές στη συνέχεια». Οι μετανάστες ήταν στην πραγματικότητα 55 πάνω στη βάρκα, όπως μετέδωσαν αργότερα τα ιταλικά ΜΜΕ. Σκάφος ιταλικής ακτοφυλακής που αναχώρησε από τη Λαμπεντούζα, τους μετέφερε για να τους οδηγήσει στη Σικελία. Έντεκα από αυτούς, των οποίων η κατάσταση της υγείας απαιτούσε την άμεση αποβίβασή τους, μεταφέρθηκαν με σκάφος της ακτοφυλακής στη Λαμπεντούζα.

Την ίδια ώρα, οι τόνοι ανέβηκαν σήμερα μεταξύ της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, μετά τη σύλληψη της Γερμανίδας Καρόλα Ρακέτε, της νεαρής καπετάνισσας του πλοίου Sea-Watch, η οποία αψήφησε τις ιταλικές αρχές και παραβίασε τον αποκλεισμό για να δέσει το πλοίο στο λιμάνι της Λαμπεντούζα την προχθεσινή νύχτα και να αποβιβαστούν 40 μετανάστες καθώς δεν υπήρχε άλλη λύση δύο και πλέον εβδομάδες μετά τη διάσωσή τους.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.