Ο 49χρονος νοσηλεύονταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Αττικόν», υποβλήθηκε σε βαρύ χειρουργείο, αλλά ο οργανισμός του δεν άντεξε και εξέπνευσε. 
Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων Κατά Ζωής -που χειρίζονται την υπόθεση- βρίσκονται δύο αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας, που φέρονταν να πυροβόλησαν εναντίον των εκτελεστών του «συμβολαίου θανάτου». Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δύο αστυνομικοί βρίσκονταν σε μηχανή κοντά στο πολυτελές τζιπ BMW του επιχειρηματία Δ.Μ. και ανταπέδωσαν τα πυρά.
Το σενάριο που εξετάζεται από το ΥΔΕΖΙ είναι να εργάζονταν παράνομα ως «συνοδοί ασφαλείας» του 49χρονου. Στην κατάθεσή τους, πάντως, φέρονταν να έχουν δηλώσει ότι βρέθηκαν τυχαία στο σημείο και ότι μόλις είδαν τον δράστη να πυροβολεί με Kalashnikov επιχείρησαν να τον σταματήσουν και πυροβόλησαν προς το μέρος τους.
Τέλος, οι Αρχές εξετάζουν τις διασυνδέσεις του επιχειρηματία Δ.Μ. με άτομα της αθηναϊκής νύχτας, ιδίως τις προστριβές που μπορεί να είχε. Άλλωστε, μόλις το 2016 άγνωστοι είχαν βάλει βόμβα στα γραφεία της εταιρείας εμπορίας καφέ που διατηρούσε!
Στο σημείο της φονικής ενέδρας βρέθηκαν 26 κάλυκες από Kalashnikov.