Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας, ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης καλαφατέλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη μάχη για την εξάλειψη της φτώχειας. Στις σύγχρονες κοινωνίες αλλά και ειδικότερα στη χώρα μας,  η φτώχεια και η ένδεια έχουν λάβει τα τελευταία χρόνια ανησυχητικές διαστάσεις. Πίσω από κάθε περιστατικό κρύβεται και μια ανθρώπινη ιστορία. 

Υπάρχουν, δυστυχώς, και στο δικό μας Δήμο άνθρωποι που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προμηθευτούν τα απαραίτητα υλικά αγαθά, με άμεσο κίνδυνο για την καθημερινή τους επιβίωση, ενώ βιώνουν παράλληλα το αίσθημα της ντροπής, της αδυναμίας, και του φόβου απέναντι στον κοινωνικό αποκλεισμό. 

Για αυτούς όλους τους ανθρώπους, ο Δήμος Διονύσου έχει δημιουργήσει μία κοινωνική ομπρέλα προστασίας, με δομές που βοηθούν αποτελεσματικά τους συνδημότες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Είμαστε περήφανοι για το Κοινωνικό Παντοπωλείο που δημιουργήσαμε στο Δήμο Διονύσου πριν από αρκετά χρόνια, και δεσμευόμαστε να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο τις δομές του Κοινωνικού Φαρμακείου, της Κοινωνικής Ιματιοθήκης, του Κοινωνικού Φροντιστηρίου καθώς και άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες όπως είναι η Συμβουλευτική Ψυχολογική Υπηρεσία, το Δημοτικό Πολυϊατρείο κ.α.       

Η αντιμετώπισή της φτώχειας μας αφορά όλους και δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι. Ο στόχος μας ως Δήμος, είναι να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι και αποτελεσματικότεροι στον διαρκή αγώνα καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.