Νέος υποδιοικητής στο ΕΤΕΑΕΠ ο Αρκάς Νίκος Παγώνης | Arcadia Portal
Δεν επιθυμώ τη στιγμή της εθνικής προσπάθειας να κατηγορήσω την αντιπολίτευση ούτε να δοξάσω την Κυβέρνηση, επιθυμώ όμως να μιλήσω για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Μπροστά σε μία πρωτοφανή κρίση σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, που πλήττει και οδηγεί σε κατάρρευση συστήματα υγείας ακόμη και με καλύτερο υπόβαθρο από το δικό μας, η Ελλάδα μας στέκεται αξιοπρεπέστατα, προασπίζοντας με υπευθυνότητα και σθένος, την υγεία των κατοίκων της, όπως εμφαίνεται και στον ακόλουθο πίνακα

7654567


Σαφέστατα, για την καλή εικόνα της χώρας μας έως σήμερα, τον πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζουν οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και οι υπάλληλοι που στελεχώνουν το σύστημα υγείας, καθώς και όσοι δια της εργασίας τους υποστηρίζουν την προσπάθειά τους με πρόδηλο κίνδυνο της υγείας τους, όπως φαρμακοποιοί, αστυνομικοί, υπάλληλοι των καταστημάτων τροφίμων και λοιπών κλάδων, στους οποίους πρέπει να αποδίδουμε τα εύσημα. Ωστόσο, η στάση της Κυβέρνησης, με πρωτοστάτη τον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν και είναι καταλυτική για την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα μας. Τα μέτρα που κλήθηκε να λάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εξαιρετικά δύσκολα αλλά αναγκαία. Σε μια χώρα που έχει πληγεί οικονομικά όσο καμία άλλη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που βρέθηκε στα πρόθυρα του Grexit, και που μετά από τόσα χρόνια επιτέλους ανέκαμπτε, ο Πρωθυπουργός αποφασίζει το lockdown, με σταδιακά βήματα, με πασιφανές οικονομικό κόστος. Εν αντιθέσει με άλλους ηγέτες χωρών που υποεκτίμησαν τον ιό και διαψεύστηκαν κατάφωρα. Και αυτό γιατί; Διότι η ανθρώπινη αξία δεν δύναται να συγκριθεί με τις οιεσδήποτε οικονομικές απώλειες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις αποφάσεις που πήρε αλλά και τους ανθρώπους που επέλεξε και τοποθέτησε σε καίριες θέσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το επιτελείο του, το ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΜΑΣ, έθεσε τη χώρα μας σε κατάσταση μάχης, υπολογίζοντας τον εχθρό χωρίς να έχει πλήρη γνώση των ικανοτήτων του, παρά μόνο σταθμίζοντας και αξιολογώντας δια των ειδικών, τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα. Έχοντας στον πλευρό του τον ελληνικό λαό, τον οποίο κάνει συμμέτοχο της προσπάθειας, τον ενημερώνει, σε καθημερινή βάση δια των εκπροσώπων του αλλά και με δικά του διαγγέλματα.

Αποφασίζει να θυσιάσει «τους αριθμούς των ευρώ» αντί των ανθρώπων του. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η μικρή μας χώρα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για την σοβαρότητα και το φιλότιμο των ανθρώπων αλλά και της Κυβέρνησής της ενόψει της παρούσας συγκυρίας. Κι όλοι ευνόητα και ασυναίσθητα διερωτόμαστε πώς θα ήταν η κατάσταση σε περίπτωση άλλης κυβέρνησης…μιας κυβέρνησης όπως η προηγούμενη που δεν κατάφερε να διαχειριστεί σωστά άλλες εγχώριες κρίσεις, με ολέθριες επιπτώσεις, όπως στο τραγικό Μάτι που στιγμάτισε την ιστορία μας. Σαφώς, ποτέ δεν θα μάθουμε…ίσως όμως, η περιπέτεια που βιώνουμε τώρα μας διδάξει, πέραν των θεμελιωδών, ήτοι της αξίας της ανθρώπινης ζωής, της αγάπης προς τον συνάνθρωπο και της ευσυνειδησίας, και την βαρύτητα της ψήφου μας. Τα κριτήρια επιλογής του κόμματος που κυριολεκτικά θα καθορίζει τη ζωή μας, τα οποία επιβάλλεται να είναι ουσιαστικά και όχι τιμωρητικά. Ίσως, επ’ αφορμή αυτού, το κάθε κόμμα να καλείται προεκλογικά να πληροφορεί τους πολίτες για τα άτομα που έχει σκοπό να τοποθετεί σε θέσεις ευθύνης, ώστε ο πολίτης συνειδητά να αποφασίζει ποιος θα «πάρει τη μοίρα του στα χέρια του».

Αδιαμφισβήτητα, η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία τον περασμένο Ιούλιο αποδείχθηκε σωτήρια για όλους μας, ατομικά ως πολίτες, συλλογικά ως λαός, εθνικά ως έθνος.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.