Παίκτες του Αγιαξ αποχωρούν
Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ολλανδίας ανακοίνωσε το τέλος της ποδοσφαιρικής σεζόν 2019-20 εξαιτίας του κορωνοϊού!


Αν και η UEFA επιμένει πως τα πρωταθλήματα πρέπει να ολοκληρωθούν, η ανακοίνωση του Ολλανδού πρωθυπουργού, Μαρκ Ρούτε για περιορισμό εκδηλώσεων ως τον Σεπτέμβρη σε ανοιχτούς χώρους, βάζει τέλος στο πρωτάθλημα της χώρας για την φετινή χρονιά.

Το ολλανδικό πρωτάθλημα είχε πάρει αναβολή ως την 1η Ιουνίου, αλλά ο Ρούτε με απόφασή του τόνισε πως δεν θα ανοίξουν τα γήπεδα, μεταξύ άλλων χώρων μεγάλων συναθροίσεων, πριν την 1η Σεπτέμβρη. Αυτό έφερε και την ανακοίνωση της ολλανδικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, η οποία τονίζει πως μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η φετινή σεζόν μπαίνει στο συρτάρι…
«Η απόφαση για αναβολή των εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους έως την 1η Σεπτεμβρίου ξεκαθαρίζει το τοπίο. Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν θα παιχτεί ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο, ακόμα και χωρίς κόσμο. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η ομοσπονδία δεν έχει πρόθεση να δώσει συνέχεια στην σεζόν 2019-20. Με βάση την απόφαση που πήρε η κυβέρνηση, η ομοσπονδία θα συμβουλευτεί την UEFA και στη συνέχεια θα λάβει μια απόφαση. Την Παρασκευή οι σύλλογοι και οι άλλες εμπλεκόμενες πλευρές θα συναντηθούν για να συζητήσουν τις συνέπειες».

Το πρωτάθλημα είχε διακοπεί μετά από 25 αγωνιστικές, με τον Αγιαξ και την Αλκμάαρ να βρίσκονται στην 1η θέση με 56 βαθμούς.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.