Προτεραιότητα τα αδέσποτα ζώα – Ο ΠΕΣΥΔΑΠ παρουσιάζει στοιχεία και ...

Επιμένει ο ΠΕΣΥΔΑΠ σε ουσιαστικές δράσεις στήριξης των αδέσποτων, εκτός από την πλήρη νοσοκομειακή περίθαλψη που παρέχει μέσω του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων. 

Η διοίκηση του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά  προωθεί την αποτελεσματικότερη στήριξη των αδέσποτων ζώων, ώστε να περιοριστούν οι συνέπειες από την κλιμακούμενη υγειονομική κρίση. 

Έτσι ενώ ολοκληρωθηκε η διανομή στους 19 Δήμους – μέλη ποσότητας 2 και πλέον  τόνων ξηράς τροφής για τους  αδέσποτους σκύλους τους, η διοίκηση του ΠΕΣΥΔΑΠ συνεχίζει να αναπτύσσει στοχευμένες πρωτοβουλίες. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΠΕΣΥΔΑΠ  έχει αιτηθεί  τηλεδιάσκεψη με τον αρμόδιο  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη. Στην ατζέντα της σύσκεψης, συγκαταλέγονται ζητήματα, που αφορούν στην έκτακτη χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης για την φροντίδα αδέσποτων ζώων καθώς και στην προώθηση θεσμικών αλλαγών. 

Ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης τόνισε σχετικά:  «Είχαμε προγραμματίσει να τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα των Αδέσποτων Ζώων μέσα από τη διεξαγωγή εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης στους 19 Δήμους – μέλη μας. Η συγκυρία, όμως, μας αναγκάζει  να ρίξουμε όλο το βάρος στην άμεση προάσπιση της ζωής των ζώων. Η αυτοδιοίκηση κάνει ότι μπορεί σε αυτή τη κατεύθυνση. Ευελπιστούμε όμως και στην ουσιαστική στήριξη  του αρμόδιου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Γιατί κάθε ζωή αδέσποτου ζώου μετράει».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.