alfonso-merlos-arthro
Έγινε γνωστός μέσα σε λίγες ώρες, όταν η κάμερα «τσάκωσε» την απιστία του - Έχει κάνει διδακτορικό στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία, το 2000 στην ισπανική εφημερίδα El Mundo - Το 2002 ανέλαβε επικεφαλής του διεθνούς ρεπορτάζ, ενώ τέσσερα χρόνια μετά έγινε αρχισυντάκτης στην πρωινή εκπομπή στον COPE
Ο Αλφόνσο Μέρλος έχει γίνει τις τελευταίες εβδομάδες ένας από τους γνωστότερους δημοσιογράφους στην Ισπανία.

Όχι όμως για τη δουλειά του και τα λεπτομερή ρεπορτάζ του, αλλά γιατί την ώρα που έκανε ζωντανή μετάδοση στο ισπανικό κανάλι του ΥouΤube «Estado de Alarma» καθώς στην ιβηρική χώρα εξακολουθούν να ισχύουν περιοριστικά μέτρα λόγω του κορωνοϊού, η κάμερα του υπολογιστή του κατέγραψε μια ημίγυμνη γυναίκα να περιφέρεται μέσα στο σπίτι του.


Στην πατρίδα του είναι γνωστό ότι ο δημοσιογράφος είχε σχέση με τη διάσημη παίκτρια του «Big Brother» Μάρτα Λοπέζ, ωστόσο όσοι παρακολούθησαν την εκπομπή του κατάλαβαν ότι η γυναίκα με την περιβολή Εύας δεν ήταν η σύντροφός του.

Παρά το γεγονός ότι η απατημένη Μάρτα Λόπεζ τον «έκανε ρόμπα» λέγοντας στα ισπανικά ΜΜΕ ότι ήταν απαράδεκτη η συμπεριφορά του, ο Αλφόνσο παρέμεινε σιωπηλός. Λίγα 24ωρα αργότερα, ανέλαβε την ευθύνη της απιστίας.

Στη διάρκεια εμφάνισής του στο τηλεοπτικό σόου «The Ana Rosa», ο Ισπανός παρουσιαστής ειδήσεων ζήτησε συγγνώμη για την απιστία του.

«Αν νομίζετε ότι η στάση μου δεν ήταν σωστή ή ότι υπάρχουν πράγματα που δεν έχω κάνει καλά, δεν έχω κανένα πρόβλημα να ζητήσω συγγνώμη, αν και στόχος μου δεν ήταν να βλάψω κάποιον άλλο», είπε.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η σχέση τους είχε τελειώσει με την Μάρτα Λόπεζ αν και η ίδια επέμεινε ότι ήταν ακόμη ζευγάρι και αποκάλεσε το περιστατικό «δυσάρεστο» και «επαίσχυντο».

Η καλλονή πέτρα του σκανδάλου που κυκλοφορούσε ημίγυμνη στο σπίτι του Αλφόνσο είναι η δημοσιογράφος Αλεξία Ρίβας, σύμφωνα με τον ισπανικό ιστότοπο «20 Minutos».

Η Αλεξία Ρίβας δήλωσε ότι ο Αλφόνσο της είπε ότι δεν έχει σχέση με την ίδια να διευκρινίζει πως «βλέπονται επί τρεις εβδομάδες».

Ποιος είναι όμως ο Αλφόνσο Μέρλος

Ο 41χρονος δημοσιογράφος από την Μούρθια της Ισπανίας, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κομπλουτένσε της Μαδρίτης με πτυχίο στην πληροφορική και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο αντικείμενο της Διεθνούς Ασφάλειας στη Μεσόγειο στο Ινστιτούτο Στρατηγικών Σπουδών. Στη συνέχεια έλαβε διδακτορικό τίτλο στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία, το 2000, στην ισπανική εφημερίδα El Mundo. Λίγο αργότερα πήρε μεταγραφή για τον ραδιοφωνικό σταθμό COPE (Cadena de Ondas Populares Españolas), τον δεύτερο μεγαλύτερο σταθμό σε εθνικό επίπεδο ο οποίος ελέγχεται από την ισπανική καθολική εκκλησία.

Μέσα σε ελάχιστο καιρό ο Αλφόνσο Μέρλος είδε την καριέρα του να απογειώνεται και το 2002 ανέλαβε επικεφαλής του διεθνούς ρεπορτάζ, ενώ τέσσερα χρόνια μετά ο Ερνέστο Σάενθ ντε Μπουρουάγα, ένας από τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους δημοσιογράφους στη χώρα, τον όρισε αρχισυντάκτη στην πρωινή του εκπομπή στον COPE.

Ωστόσο, η καλή σχέση μεταξύ του Μέρλος και του αφεντικού του σύντομα θα χαλάσει: χωρίς να έχει τελειώσει τη σεζόν, ο Μέρλος έφυγε από το σταθμό και βρέθηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο «Trece» το οποίο ανήκει επίσης στον όμιλο που ελέγχει τον ραδιοφωνικό σταθμό COPE. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο τηλεοπτικό σταθμό ανέλαβε το διεθνές ρεπορτάζ και εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο γνωστούς δημοσιογράφους στη χώρα.

Πίσω από την κάμερα, ο Αλφόνσο Μέρλος εργάζεται επίσης και ως εκπρόσωπος τύπου του δικηγορικού συλλόγου της Μαδρίτης και είναι ιδρυτής του ειδησεογραφικού πρακτορείου Trocadero Comunicación.

Δείτε το βίντεο:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.