Ξεκινάει από την Παρασκευή 1 Μαΐου, η αντιπυρική περίοδος για το 2020, που θα ολοκληρωθεί στις 31 Οκτωβρίου 2020. Κατά τη διάρκειά της, τίθεται σε ισχύ μία σειρά από απαγορεύσεις (αποφυγή υπαίθριων εργασιών που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά, απαγόρευση υπαίθριων ψησταριών σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα, απαγόρευση καύσης κλαδιών κ.α.), που έχουν ως αποκλειστικό σκοπό την προστασία των δασών και του φυσικού πλούτου της περιοχής μας ενόψει πυρκαγιάς.

Παράλληλα, ο Δήμος Διονύσου μεριμνά για την εφαρμογή όλων των προληπτικών μέτρων που θα ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς (καθαρισμοί, αποψιλώσεις κλπ) και έχει θέσει σε επιφυλακή για το επόμενο διάστημα το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος αλλά και τα Κλιμάκια Εθελοντών - Δασοπυροσβεστών.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, προκειμένου να τηρήσουν όλο το επόμενο χρονικό διάστημα τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας:
«Έχουμε την τύχη να ζούμε σε ένα πανέμορφο τόπο, παράλληλα όμως έχουμε και την ευθύνη να τον προστατεύουμε. Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινάει την Παρασκευή 1 Μαίου 2020, σας καλώ όλες και όλους να τηρήσουμε για τους επόμενους μήνες τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας για την προστασία των δασών και του περιβάλλοντος της περιοχής μας. Ο Δήμος Διονύσου θα φροντίσει για να πάνε όλα καλά και να αποφύγουμε κάποιο ανεπιθύμητο συμβάν με απρόβλεπτες συνέπειες. Χρειάζεται όμως και η συμβολή των πολιτών, η ατομική ευθύνη του κάθε ένα από εμάς. Ο φυσικός πλούτος του Δήμου Διονύσου είναι η περιουσία μας. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να τον διατηρήσουμε αλώβητο».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.